EXCLUSIV. Procurorii SRI îl umilesc pe noul șef al DNA, Crin Bologa. „El nu are nicio putere”. Kovesi impune noi victime prin dosare fabricate? DOVADA

14 mai 2021
EXCLUSIV. Procurorii SRI îl umilesc pe noul șef al DNA, Crin Bologa.
ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

„Gata cu spectacolul cătușelor, nu mai expunem pe nimeni”, spunea noul șef al DNA, Crin Bologa, într-un interviu amplu pentru EVZ din luna februarie a acestui an. O declarație pe care sublaternii săi, numiți procurorii SRI, apropiați ai Laurei Codruța Kovesi, au ținut să o contrazică imediat pentru a arăta cine deține puterea Justiției în stat în continuare.

O palmă peste obrazul lui Crin Bologa și o umilință supremă. Teroarea continuă prin jocurile de putere din mass media, iar victimele sunt în realitate ținte bine alese, ale căror dosare sunt pline de absurd. Parcă făcute pe bandă, la o fabrică de confecții. Un exemplu revoltător îl reprezintă cazul marelui profesor doctor Irinel Popescu, cel care are la activ peste 1.000 de transplanturi hepatice și care și-a dedicat întreaga viață medicinei.

Procurorii SRI continuă să facă legea în DNA. Cum se distruge un OM care salvează vieți zilnic

A salvat sute de mii de persoane de la moarte, a reușit să găsească soluții pentru a prelungi viețile unor oameni măcinați de boli necruțătoare și în plus a contribuit enorm în cadrul Academiei Române la cercetări care înseamnă progres pentru România, progres pentru omenire. Asta a deranjat. În loc să fie aplaudat, a fost mai degrabă condamnat. Numai într-o Românie complet INJUSTĂ se putea întâmpla asta.

Profesor Doctor Irinel Popescu, considerat a fi unul cei mai bun chirurgi la nivel european

Performanțele lui în medicină pare că i-au supărat pe unii colegi de breaslă cu nume sonore și relații puternice în zona stelelor și a procurorilor subordondați stelelelor și astfel a răsărit un dosar plin de ridicol, instrumentat de procurorul Dana Manuela ANA. Aceasta a lucrat de-a lungul timpului la toate „trofeele” sale cu UM 0232 SRI București și mai nou a fost preluată de Laura Codruța Kovesi la Bruxelles. Va face parte din echipa ei.

Procurorul DNA, Dana Ana a lucrat cu SRI în dosare care nu avea drept inculpați teroriști. Este legal?

Ați putea crede că SRI se ocupă cu teroriștii, pentru că așa spune legea și că doamna ANA s-a ocupat de dosare cu teroriști, dar nu. În era Florian Coldea SRI lucra cu DNA la dosare și probabil nu ar fi fost nimic rău, dacă scopul final ar fi fost o Românie mai bună, mai curată, mai puțin coruptă. Însă uitându-ne la realitatea de astăzi, vedem că prea mult Justiția a fost un instrument de șantaj, ca și presa, care a avut scopul de a prezenta spectacole cu cătușe pentru imagine, și nu pentru normalitate și corectitudine.

Crin Bologa, noul șef al DNA

Astăzi SRI, în aparență a intrat pe un drum normal și părea că și DNA, însă se pare că domnul Crin Bologa nu reușește să-și transforme instituție în ceea ce ar trebui să fie. „El nu are nicio putere”, au spus surse importante din zona judiciară pentru VoceaBanilor.ro. Și pare că ne întoarcem din nou în timp. Procurorul Dana ANA a plecat la Bruxelles și atunci a trimis în judecată tot ce avea în lucru, ca să fie palmaresul bogat și impresionant.

Scopul: cel mai performant chirurg al României, profesorul Irinel Popescu trebuie scos din circuit

Printre dosarele ei se număra și acesta creat special pentru a-l bloca pe profesorul Irinel Popescu să practice medicina la nivel înalt, să salveze cetățenii de la moarte și probabil să-și ocupe locul bine meritat la Academia Română. Interesele sunt mari, persojanele spumoase, dar despre ele într-un alt articol, cu nume și prenume.

Revenind la dosarul ridicol al lui Irinel Popescu, profesor este acuzat că în singurul an în care a fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a încheiat două anexe la un contract de IT, care exista deja de mult timp, cu renumita firmă HP.

Dosar ridicol, plin de absurd, probe inexistente… oricine poate fi victimă chiar azi

Mai exact MEDICUL este acuzat că ar fi plătit prea mulți bani pentru asistența tehnică către HP, 760 de euro pe zi și că ar fi putut găsi și cu 500 de euro pe zi. Sumele au fost negociate de o echipă trimisă de Irinel Popescu și HP chiar a scăzut din preț. Deci nu MEDICUL a negociat, ci specialiștii din CNAS. El a semnat.

Șase experți, unul adus chiar de DNA au evaluat situația și au spus că suma este corectă și că prejudiciul adus de aceste anexe este ZERO. Mai mult decât atât, s-a arătat că HP practica pentru acest contract și pentru România cam cea mai mică sumă din Europa. Deci nimeni nu a tras în piept pe nimeni. Acestea sunt prețurile. Toți cei de pe planetă, care au companii și au lucrat cu furnizori înțeleg situația. Nu te poți duce doar după cel mai mic preț pentru că s-ar putea ca mai târziu să te coste de zece ori mai mult decât dacă ai fi ales calitate de la început.

Procurorul Dana ANA a forțat experții să-și schimbe rapoartele

Procurorul Dana ANA nu a fost de acord cu cei șase experți, care au spus că prejudiciul în contract este ZERO, așa că i-a chemat la DNA și i-a ținut ore întregi nemâncați, nebăuți apă și le-a solicitat să-și schimbe raporatele de expertiză. Este posibil așa ceva? Da, în acea România în care magistrații nu plătesc când greșesc și fac abuzuri.

Dana ANA, procuror DNA. Foto: G4Media

Deci practic profesorul Irinel Popescu este acuzat că ar fi prejudiciat statul român pentru că ar fi încheiat aceste contracte de IT la un preț mai mare decât era cazul. Nu pentru că și-ar fi însușit el vreun ban. Fiindcă nu a făcut-o. Citești și nu-ți vine să crezi că este real așa ceva. Practic, în pandemie, când este nevoie de medici ca de aer, când oamenii bolnavi au nevoie de super profesioniști, care să le dea o șansă la viață, DNA scoate dintr-un sertar un dosar ridicol pentru a stresa un om care avea de operat zeci de persoane în stare extrem de gravă.

Site-ul de știri unde ajung toate informațiile din aria binomului Kovesi – Coldea. Spectacolul trebuie menținut viu

Dana ANA trebuia să plece la Bruxelles, așa că avea nevoie să scape de acest dosar jenant, avea nevoie să arate că a instrumentat tot ce se putea instrumenta. Nu i-a păsat că distruge vieți. Și ca să fie tacâmul complet, ea s-a asigurat că informația legată de trimiterea în judecată a marelui profesor Irinel Popescu ajunge în presă.

Și unde în altă parte dacă nu la G4Media, acolo unde aterizează toate informațiile din vechea gardă Kovesi – Coldea. Sunt multe de dezvăluit despre modus operandi din Justiție, despre modul în care se fabrică un dosar, cum se distruge mai întâi imaginea unui om, folosind presa, presiunile pe judecători, care au și ei la rândul lor dosare ținute sub preș. Pe scurt, este foarte trist ceea ce se întâmpla cândva și pare că încă se întâmplă, deși părea că de acum se va face cu adevărat Justiție.

În luna ianuarie 2021, G4Media anunța cine sunt cei 6 procurori care au fost selectați pentru a face parte din echipa pe care și-o construiește la Bruxelles fosta șefă DNA. Printre aceștia două nume sonore: celebrul Jean Uncheșelu, care în trecut a fost profesor de sport (suplinitor) și Dana-Manuela ANA, despre care am povestit mai sus. Probabil ar fi fost și procurorul de elită, Portocală în echipă, dar s-a împiedicat pe traseu.

Când vom avea Justiție?

Noul șef al DNA, Crin Bologa și-a ales EVZ ca sursă de transmitere ale informațiilor fierbinți și surse importante din Justiție ne-au dezvăluit că a existat și un barter în ecuație, despre care vom povesti cu altă ocazie.

Și totuși, când vom avea parte de Justiție, când vor conta măcar puțin cetățenii și nu doar interesele? Cineva mă întreba dacă nu-mi este teamă să scriu tot ceea ce scriu, asumat și liber, pentru că sunt tânără și aș putea avea probleme. Cum Irinel Popescu s-a trezit cu un dosar ridicol doar pentru că și-a supărat probabil un coleg cu performanțele sale, așa m-aș putea trezi și eu. Oricând poate apărea o Dana ANA din joben. Mă întreb dacă doarme bine noapte? Pentru că este despre oameni, nu despre cartofi.

Mie nu-mi este teamă pentru că există Dumnezeu, karma și îngerii păzitori. Iar Justiția trebuie să fie Justiție, nu spectaol și interese.