Ce pensie va încasa Donald Trump? O sumă imensă, dar mai mică decât cea mai mare pensie din România. Informațiile care au surprins întrega planetă

22 ian. 2021
Ce pensie va încasa Donald Trump? O sumă imensă, dar mai mică decât cea mai mare pensie din România. Informațiile care au surprins întrega planetă
Donald Trump. Photo by Win McNamee/Getty Images)

Donald Trump a părăsit Casa Albă în urmă cu doar câteva ore. Totuși, chiar dacă nu va mai fi președinte, pensia pe care o va încasa nu este deloc una neglijabilă. Nici ceilalți lideri ai SUA nu se pot plânge având în vedere sumele primite.

Donald Trump, fostul liderl al SUA va încasa pensia pentru foști președinți. Dacă vă întrebați la cât ajunge o astfel de pensie, ei bine, Trump va încasa anual 221.400 de dolari. Cu alte cuvinte, fostul președinte va avea o pensie de 18.450 de dolari pe lună.

Pensia lui Trump, mai mică decât cea mai mare pensie din România

Ziarul Financiar notează însă că deși Trump va încasa o sumă mare, aceasta este semnificativ mai mică decât cea mai mare pensie de România. Ministrul Muncii, Raluca Turcan preciza că cea mai mare pensie din România este de 78.634 de lei pe lună, adică peste 19.600 de dolari, pe când Trump va încasa doar 18.450 de dolari pe lună.

Totuși, în cazul fostului lider al Statelor Unite, lucrurile sunt destul de complicate. Conform CNN, Trump ar risca să nu primească vestita pensie prezidențială, în contextul în care punerea sub acuzarea continuă în Senatul american.

Legea din SUA prevede că un preşedinte nu va primi pensie dacă este demis din birou. Totuși, Trump a părăsit deja Casa Albă, însă procedura de demitere şi punere sub acuzare continuă, așa că situația privind pensia fostului lider al SUA rămâne încă incertă.

Ce beneficii va avea de acum Donald Trump

În cazul în care Donald Trump va primi pensia de președinte, acesta va avea și o serie de beneficii, care însumate pot depăși suma de 1 milion de dolari pe an. Printre acestea se numără călătoriile, spațiile de birou, dar și salariile pentru echipa sa.

O analiză realizată în anul 2000, de National Taxpayers Union Foundation, arăta că până în prezent foştii preşedinţi americani au încasat beneficii în valoare totală de 56 de milioane de dolari.

Dacă vă întrebați ce pensii încasează și foștii lideri ai SUA, Bill Clinton, George W. Bush şi Barack Obama, ei bine, aceștia au încasat câte 500.000 de dolari în anul 2020, sub formă de subvenţii pentru plata chiriilor unor spaţii de birouri.