EXCLUSIV! Cine vor fi cei 6 miniștri de la USR? Un nume extrem de controversat la Justiție (SURSE)

18 dec. 2020
EXCLUSIV! Cine vor fi cei 6 miniștri de la USR? Un nume extrem de controversat la Justiție (SURSE)

În urma a a zece ore de negocieri, în cursul zilei de vineri, a ieșit fum alb, iar coaliția formată din PNL,  USR-PLUS și UDMR și-a împărțit în sfârșit funcțiile. Premier va fi Florin Cîțu care va conduce un executiv format din 18 ministere și va avea alături și doi vicepremier, Dan Barna și Kelemen Hunor.

Președinția Camerei Deputaților îi va revebi probabil lui Ludovic Orban, iar ce a Senatului Ancăi Dragu de la PLUS.

USR-PLUS a primit 6 ministere importante și deja sunt vehiculate nume pentru fiecare portofoliu în parte. Surse Digi24 susțin că la Justiție, în cărți ar fi Ramona Strugariu. Aceasta este un nume destul de controversat. O perioadă ea a fost asistent al eurodeputatului Monica Macovei, însă înainte nu prea se știe cu ce se ocupa ea prin Bruxelles.

Un nume controversat la ministerul Justiției

Ramona Strugariu nu a activat niciodată ca avocat, procuror sau judecător, dar are într-adevăr studii în Drept. Totuși ea s-a impus pe piață mai mult ca jurnalistă, editorialistă, care scria inițial la publicații locale. Experiența ei în domeniul Justiției este zero.

Surse din USR-PLUS au confirmat, însă pentru VoceaBanilor că nu va primi ea acest portofoliu. În schimb, alte surse politice vorbesc despre Raluca Prună, care au urma să revină la cârma Justiției, după un mandat delicat în Guvernul Cioloș.

Ministerul Sănătății ar urma să-i revină lui Vlad Voiculescu, care a defilat în campanie alături de Nicușor Dan ca viceprimar al Capitalei.

Ministerul Economiei i-ar reveni lui Claudiu Năsui, un expert foarte bun în zona financiară, iar la Transporturi Cătălin Drulă. Și Cristian Ghinea și Dragoș Tudorache sunt în cărți pentru a primi portofolii.