Lista numelor grele care scapă de închisoare. Klaus Iohannis a promulgat o lege care îi lasă liberi, dar cu o condiție

07 mai 2021
Lista numelor grele care scapă de închisoare. Klaus Iohannis a promulgat o lege care îi lasă liberi, dar cu o condiție
Klaus Iohannis, președintele României

O lege bună și necesară ar spune mulți, în contextul în care bugetul de stat al României nu reușește să acopere necesitățile financiare. Iar pandemia a complicat și mai mult lucrurile. Astfel, președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege inițiată de PSD, care scapă de închisoare nume grele.

Așadar cei acuzați de evaziune fiscală pot fi complet liberi, însă numai dacă achită integral prejudiciul. Efectele vor fi foarte mari, în special în ceea ce privește dosarele penale care nu au încă o decizie definitivă. Mai exact cele care sunt încă în cursa anchetare sau care se judectă de ani buni.

Cine va scăpa de închisoare ca urmare a legii noi a evaziunii fiscale

Mai mulți magistrați au confirmat pentru Voceabanilor.ro că multe nume grele vor scăpă de închisoare odată ce această nouă lege, inițiată de PSD și promulgată de Klaus Iohannis își va face simțite efectele.

Pe lângă oameni de afaceri celebri ca Nelu Iordache sau Bogdan Buzăianu, vor fi avantajați și patronii media, Adrian Sârbu, care deține Aleph News, Mediafax și Ziarul Financiar, dar și Cristi Burci, proprietarul Adevărul și Click.

De asemenea cei implicați în afacerea Tel Drum, dar și companiile care sunt controlate de Sebastian Ghiță ar fi beneficiarele legii noi.

Ce condiții trebuie să îndeplinească inculpații

Mai exact legea prevede ca inculpații pentru evaziune fiscală, de până la 100.000 de euro dacă achită prejudiciul și o amendă penală, scapă de închisoare. De aceasta ar urma să profite toți cei menționați mai sus și mulți alții.

Trebuie precizat și faptul că sunt nume importante care au făcut închisoare, dar care nu au înapoiat statului banii furați. Așa că cea mai bună pedeaspă pentru cei care au încălcat legea rămâne aceea de a li se lua banii și nu de a merge câteva luni la închisoare și a rămâne cu conturile pline.