Cine a fost adevăratul trădător din PSD. Mărturisirile șocante făcute de Viorica Dăncilă. Ea l-a promovat

21 ian. 2021
Cine a fost adevăratul trădător din PSD. Mărturisirile șocante făcute de Viorica Dăncilă. Ea l-a promovat
Marcel Ciolacu și Viorica Dăncilă, actualul și fostul președinte al PSD

Mărturisirile șocante făcute de Viorica Dăncilă continuă. Fostul premier al țării a spus cine a fost marele trădător ar partidului. Era chiar omul căruia ea i-a dat o șansă și a avut încredere totală în el. Chiar ea l-a propus pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

După ce mai multe pasaje din cartea-interviu a Vioricăi Dăncilă au fost făcute publice, aceasta vine cu noi explicații privind întâmplările din PSD imediat după încarcerarea lui Liviu Dragnea. Fostul premier a fost trădat și totodată mințit de oamenii pe care îi credea cei mai apropiați și cărora le-a acordat încrederea sa.

Cine a trădat-o pe Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a mărturisit că Marcel Ciolacu, Paul Stănescu au fost marii trădători ai partidului. Aceștia au vrut dintotdeauna să preia conducerea PSD. Momentul în care a fost trădată l-a simțit pe pielea ei chiar atunci când moțiunea de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conducea a trecut.

Fostul premier a povestit că nu îi poate acuza în niciun caz pe liberali pentru moțiunea de cenzură. Colegii ei au fost cei care și-au dorit plecarea ei din fruntea Guvernului. Dăncilă a povestit cum a convins-o Marcel Ciolacu să fie încrezătoare la votul pentru moțiunea de cenzură.

Potrivit fostului ministru, liderul actual al PSD i-a ”garantat” că moțiunea de cenzură nu va trece și că nu are de ce să își facă griji.

”Eu nu pot să acuz nici PNL, nici USR, nici Preşedintele României, pentru că trădarea a fost în PSD. Înainte am avut toate asigurările de la Marcel Ciolacu că moţiunea nu va trece. Ba chiar am un tabel pe telefon cu calculele făcute de Marcel Ciolacu că vom aveam minimum 241 de voturi şi moţiunea nu va trece.

Cu o zi înainte, mi-a garantat cu acest tabel că moţiunea nu va trece. Am discutat cu liderul grupului PSD din Senat, mi-a garantat că nu există nicio fisură, că nu există nicio problemă legată de moţiune”, a mărturisit Dăncilă, la Antena 3, întrebată dacă consideră că a fost trădată la moțiunea de cenzură.

Când și-a dat seama că a fost trădată

Viorica Dăncilă a spus și momentul în care și-a dat seama că a fost trădată: chiar în timpul moțiunii de cenzură. Potrivit fostului premier, Marcel Ciolacu ar fi dirijat totul, însă nu a fost singur. Și Alfred Simonis a fost de partea sa, dar și Paul Stănescu.

O altă întâmplare halucinantă din cadrul moțiunii de cenzură a fost că un deputat de Olt care trebuia să voteze a dispărut subit de pe liste. Dăncilă a prezentat totodată toate numele care au trădat-o și au vrut să ajungă la conducerea partidului imediat după plecarea lui Dragnea.

”În timpul moţiunii mi-am dat seama că am fost trădată din PSD. pe lângă Marcel Ciolacu a dirijat totul, alături de Alfred Simonis. Categoric da, au fost îndemnaţi să voteze moţiunea. Paul Stănescu exact cu o zi înainte de moţiunea de cenzură i-a spus unui deputat de Olt că nu se va mai regăsi pe liste.

Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Dragoş Benea de la Bacău, Marian Oprişan, oameni care au venit la mine după moţiunea de cenzură şi mi-au cerut să îmi dau demisia, pentru ca un grup de persoane să conducă partidul”, a mai adăugat Dăncilă.

Cea mai mare greșeală făcută de Dăncilă

Viorica Dăncilă a abordat și câteva pasaje din cartea- interviu ”Partea ei de adevăr”. Fostul premier a spus momentul cheie care a făcut-o să demisioneze din funcție.  Totul a pornit de la atitudinea lui Marcel Ciolacu, actualul lider al PSD, pe care chiar ea l-a propus pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

”Pe Marcel Ciolacu eu l-am propus pentru preşedinte al Camerei Deputaţilor. Mă aşteptam să existe o susţinere reciprocă. E greu de acceptat pentru că această gândire e din punct de vedere personal pentru Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu. Nu e o gândire care să aducă un plus pentru PSD. Tot ei l-au acuzat pe Liviu Dragnea că a dat jos două guverne. Păi ei ce au făcut? Au procedat la fel ca Liviu Dragnea”, a mai spus Dăncilă.

După moțiune însă, fostul premier a mărturisit că Ciolacu și-a schimbat atiduinea și i-a trimis un mesaj în care își cerea scuze. Mai multe de atât, actualul lider PSD i-ar fi spus lui Dăncilă că el ar putea să preia conducerea partidului și i-a propus acesteia să meargă în Senatul României, dat fiind faptul că are o experiență destul de largă în domeniu.

Adevăratul motiv pentru care Dăncilă a demisionat

Acela a fost momentul în care Viorica Dăncilă a luat decizia de a demisiona, dar și momentul în care a realizat cine îi vâna funcția.

”După ce a trecut moţiunea de cenzură am primit un mesaj în care îmi spune că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Nu am venit din răzbunare, dar eu cred că adevărul e foarte important pentru oamenii din partid. Mi-am dat seama că ei au avut un plan al lor pentru a prelua partidul şi că nu a contat nici guvernarea, nici dorinţa primarilor. A venit Ionel Arsene de la Neamţ mi-a spus că toţi sunt strânşi şi că mă aşteaptă să îmi dau demisia din poziţia de preşedinte al PSD.

Marcel Ciolacu a venit la mine acasă, părea foarte afectat, şi mi-a spus că el poate să preia partidul şi că se va consulta în permanenţă cu mine, că voi face parte din nou conducere, că voi merge în Senatul României pentru că am multă experienţă în calitatea de europarlamentar şi premier. Atunci m-am gândit că e bine să îmi dau demisia. Puteam să nu o fac. Mi-am dat seama că limbajul lor violent denotă foarte multă disperare şi că voiau foarte mult să preia şefia partidului”, a completat Dăncilă.