Viorica Dăncilă, dezvăluiri despre relația ascunsă cu Marcel Ciolacu: „El avea lacrimi în ochi, eu i-am făcut un ceai de fructe”

19 ian. 2021
Viorica Dăncilă, dezvăluiri despre relația ascunsă cu Marcel Ciolacu:
Marcel Ciolacu și Viorica Dăncilă, actualul și fostul președinte al PSD

De la extaz la agonie, cam așa ar putea fi caracterizată pe scurt cariera politică a Vioricăi Dăncilă, care a fost scoasă forțat la pensie din PSD la doar 57 de ani. Deja o modalitate clasică pentru social democrați de a-și trimite la groapa istoriei foștii lideri. De la Adrian Năstase, la Mircea Geoană, Victor Ponta, Liviu Dragnea și acum Viorica Dăncilă, niciunul nu a scăpat de tradiționala execuție.

Probabil la un moment dat îi va veni rândul și lui Marcel Ciolacu, actualul președinte al PSD și cel mai puțin vizibil din istoria acestui partid. Aproape că nu ai ce să scrii despre el, nu este deloc ofertant, iar declarațiile lui de presă sunt atât de banale, atât de… scrise clasic de cei de la PR, încât nimeni nu are curiozitatea să le citească chiar dacă ele sunt publicate pe toate site-urile de știri.

Dezvăluiri savuroase ale Vioricăi Dăncilă

Și când credeam că Viorica Dăncilă nu ne mai poate surprinde cu nimic, iată că aceasta a anunțat că lansează o carte interviu, în care promite multe dezvăluiri. Pare un model occidental de a rămâne cumva agățată de prim planul politicii, dar greu de crezut că va și reuși să se impună pe piață în acest fel. Nici cartea președintelui Klaus Iohannis nu a făcut chiar furori.

Totuși trebuie să recunoaștem că Viorica Dăncilă este mult mai ofertantă pentru că gafele ei sunt de neuitat și ne-au amuzat de multe ori, asta ca să nu lăcrimăm gândindu-ne că premierul României are ceva probleme cu limba română. Însă cine pare că a făcut asta în locul publicului. A lăcrimat în fața Vioricăi Dăncilă, iar ea i-a făcut un ceai cu fructe. Este vorba despre Marcel Ciolacu.

M-a sunat și Ciolacu și mi-a spus că trebuie să vorbim. A venit la mine acasă, unde a jucat o piesă de teatru foarte proastă. S-a așezat pe canapea și mi-a spus cu lacrimi în ochi că îi pare foarte rău de tot ceea ce s-a întâmplat. I-am făcut și un ceai de fructe, pentru că părea foarte afectat”, scrie Viorica Dăncilă în cartea sa.

Paul Stănescu i-a promis că o distruge

Scena se referă la momentul de după prezidențiale. Viorica Dăncilă susține că Marcel Ciolacu a venit la ea acasă pentru a o convinge să demisioneze de la șefia PSD, promițându-i că va primi la schimb un loc de parlamentar. La final, nu s-a regăsit pe liste.

Fostul premier mai vorbește în cartea sa și despre modul în care secretarul general al PSD, Paul Stănescu i-a spus că o va distruge, după ce a refuzat să demisioneze.

„Eram la Parlament, la Grupul PSD din Camera Deputaților, în birou, când a venit o delegație formată din Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Claudiu Manda, Dragoș Benea și Marian Oprișan, care mi-au spus că ar fi foarte bine să-mi dau demisia din funcția de președinte și să conducă ei partidul, ca o structură interimară, până la alegerile prezidențiale (…) Stănescu mi-a spus că nu trebuia să intru eu în turul doi al alegerilor, ci Dan Barna. Paul Stănescu mi-a spus: ai vrut să candidezi, n-ai vrut să lași pe alții să preia conducerea partidului, te voi distruge!”, scrie Viorica Dăncilă.