Euronews vine în România! Un fost ministru PSD, director de proiect. Ce televiziune de știri înlocuiește

06 ian. 2021
Euronews vine în România! Un fost ministru PSD, director de proiect. Ce televiziune de știri înlocuiește

Surpriză mare pe piața media. După lansarea Aleph News în luna septembrie, televiziunea lui Adrian Sârbu, acum un nou post urmează să intre în grila de canale a marilor operatori telecom. Este vorba despre Euronews, un brand deja consacrat la nivel internațional.

Noul canal de știri va înlocui practic UPB Sigma TV, postul Universității Politehnica din București. De altfel întregul proiect este o colaborarea cu prestigioasa instituție de învățământ.

Reprezentanții Euronews au explicat, într-un comunicat de presă, că până când se va lansa postul în România, echipa va ajunge la peste 100 de angajați. Redactorul-șef al filialei din România va fi recrutat de Euronews și va fi angajat al stației-mamă.

Ce politică editorială va avea noul Euronews România

Noul post va livra știri locale, regionale, naționale și internaționale prin TV și platforme digitale. Euronews România este primul proiect de acest fel lansat în UE.

Se va înființa și un comitet editorial. Acesta va defini, în special, orientările editoriale strategice, linia editorială și echilibrul general al programelor, în conformitate cu valorile fundamentale ale mass media (precum independența editorială, libertatea de
exprimare, imparțialitatea)”, se arată în comunicatul Euronews.

Conținutul elaborat de reporterii locali va ajunge și la alte stații ale renumitului post de televiziune. În același timp, știri internaționale vor fi difuzate pe Euronews România.

Euronews va distribui conținut către Euronews România, care va fi difuzat pe platformele mass media românești alături de conținutul original produs de canalul local. Euronews România va utiliza preponderent conținutul editorial al Euronews care se referă la Europa, în timp ce Euronews va prelua conținutul realizat local în articolele referitoare la România”, mai transmite sursa citată.

Cine este directorul de proiect al Euronews România

Gabriel Petrea/ Sursa foto: gabrielpetrea.ro

Directorul proiectului Euronews România este Gabriel Petrea, fost ministru PSD, fost președinte al PSD tineret și candidat la alegerile parlamentare din partea Pro România. Acesta s-a retras, însă din politică și este și director general adjunct al Universității Politehnica.

„Am fost ales de Consiliul de Administrație al Universității, format din 30 de persoane. Nu cred că trecutul meu politic ar putea afecta noul post de știri. Mai mult, eu am atribuții doar pe zona administrativă.

După cum am anunțat, redactor-șef va fi altcineva, o persoană aleasă în mod transparent. Eu mi-am dat demisia din Pro România și nu mai am legături cu zona politică”, a spus Gabriel Petrea pentru Paginademedia.ro.

Și Mihnea Costoiu, rectorul UPB, este fost senator PSD. Acesta a fost promovat intens de Ecaterina Andronescu, fost rector al Universității Politehnica din București.