Cât de bogată este Viorica Dăncilă. Ce avere are fostul premier al țării și câți bani încasa când se afla la guvernare

21 ian. 2021
Cât de bogată este Viorica Dăncilă. Ce avere are fostul premier al țării și câți bani încasa când se afla la guvernare
Viorica Dăncilă, când era eurodeputat și reprezenta România în Parlamentul European

Viorica Dăncilă a revenit în atenția publicului odată cu publicarea mai multor pasaje din cartea-interviu la care lucrează. Toate tensiunile din PSD, dar și toate discuțiile purtate cu Liviu Dragnea au fost făcute publice, iar acum, fostul premier nu mai are nimic de ascuns.

Viorica Dăncilă a fost întotdeauna în centrul atenției odată cu ocuparea funcției de premier al țării. Acest lucru nu a fost însă suficient pentru ea, așa că a decis să candideze și la prezidențiale, alegeri pe care le-a pierdut cu cel mai mic scor obținut vreodată de PSD la prezidențiale.

Odată cu depunerea candidaturii sale din anul 2019, Viorica Dăncilă a făcut publică și declarația sa de avere, care întrece așteptarea oricui. Iată cât de bogat este fostul premier al țării.

Ce avere are Viorica Dăncilă

Potrivit declarației de avere depuse de Viorica Dăncilă la Biroul Electoral Central, fostul premier al țării deținea în 2019, împreună cu soțul ei, Cristinel Dăncilă, un teren intravilan de 544 metri pătrați.

Cei doi soți mai dețineau de asemenea și două terenuri moștenite: un teren intravilan de 1.200 de metri pătrați și un teren agricol de două hectare. Pe lângă terenuri, soții Dăncilă mai au și un apartament de 100 de metri pătrați achiziționat, iar Viorica Dăncilă mai deține și un apartament moștenit de doar 40 de metri pătrați.

Cristinel și Viorica Dăncilă mai dețin împreună o casă de vacanță, de 417 mp și una de locuit de 140 de mp.

La capitolul bunuri materiale, fostul premier al țării stătea destul de bine în toamna anului 2019. Dăncilă deținea un Volkswagen Passat din anul 2014,  și avea de asemenea bijuterii de aur cu o valoare estimativă de 5.000 de euro.

Câte de bogată este Viorica Dăncilă

Dincolo de proprietăți și bunuri materiale, Viorica Dăncilă are și destui bani. Fostul premier avea în anul 2019 opt conturi, dechise la trei bănci, cu suma de 518.218 de lei.

Unul dintre aceste conturi este un fond de investiții de pensii private în valoare de 43.859 de lei, iar pe lângă acestea, Dăncilă mai avea și 57.615 euro în patru conturi și 18.233 de dolari într-un alt cont bancar.

Acum probabil vi întrebați cât câștiga Dăncilă în perioada în care era premier al țării. Ei bine, la capitolul venituri, Viorica Dăncilă declara că a încasat 142.519 de lei din activitatea ca premier și suma de 32.628 de euro ca europarlamentar.

Nici soțul Vioricăi Dăncilă nu este mai prejos. Conform declarației de avere, Cristinel Dăncilă, a obținut venituri de 325.949 de lei de la OMV Petrom Pitești.