Câți bani încasează lunar Alexandru Rafila. Deputatul PSD are o avere imensă

19 ian. 2021
Câți bani încasează lunar Alexandru Rafila. Deputatul PSD are o avere imensă
Alexandru Rafila este reprezentantul României la OMS

Alexandru Rafila este proaspăt deputat al PSD-ului, iar pe lângă cariera politică, acesta este reprezentatul României la OMS. Având în vedere cele două funcții pe care le deține, nimeni nu s-ar fi așteptat ca profesorul Rafila să aibă o avere atât de mare.

Alexandru Rafila se poate declara un om împlinit din punct de vedere financiar, iar acest lucru este confirmat de cifrele din declarația sa de avere. Reprezentatul OMS pentru România a ieșit în evidență în ultima vreme odată cu evoluția pandemiei de COVID.

El a oferit sfaturi și a încercat să vină în ajutorul românilor pentru a-i ajuta să depășească cu bine această perioadă dură. Totuși și înainte de a deveni cunoscut, Rafila încasa sume destul de greu de imaginat.

Ce avere are Alexandru Rafila

Probabil vă întrebați acum câți bani ar putea încasa reprezentatul OMS pentru România. Ei bine, se pare că profesorul Rafila a fost destul de inspirat și a știut unde să își investească banii, așa că acum deține conturi cu foarte multe zerouri.

Conform declarației de avere, Rafila deține nouă conturi bancare în valoare de 350,000 euro, acțiuni la Transgaz , dar și la o bancă, iar valoarea acțiunilor se ridică la 440,000 lei, o sumă deloc neglijabilă.

Nici la capitolul imobiliare profesorul Rafila nu stă rău. Acesta are trei apartamente și cinci terenuri la Otopeni, Crevedia, Râșnov și Corbeanca, iar pe lângă cele trei apartamente, Rafila mai deține o casă de locuit la Râșnov.

La capitolul venituri lunare, reprezentatul României la OMS se poate lăuda cu un salariu bunicel. Cu toate încasările de la instituțiile medicale la care activează, plus încasările din dividente, Alexandru Rafila a strâns într-un singur an 350.778 lei, adică, făcând un calcul simplu, acesta a încasat o sumă de 29.231 lei lunar, adică aproximativ 6.300 euro pe lună.

Cu ce se ocupă Alexandru Rafila

Alexandru Rafila este președintele Societății Române de Microbiologie. De asemenea, el este și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, iar pe lângă cele două mari funcții, înainte de alegerile parlamentare din decembrie 2020, el a devenit și deputat PSD.

În urmă cu câteava luni însă, profesorul Rafila a intrat în vizorul presei după ce o serie de detalii din trecutul său a ieșit la iveală. Se pare că tatăl profesorului avea legături cu Securitatea Comunistă. Despre acest subiect, Rafila nu a vrut să spună prea multe.

El preciza la acel moment că subiectul îl afectează din punct de vedere emoțional și nu este cu nimic vinovat pentru faptele comise de tatăl său.

”Mă afectează, sigur, și emoțional, dar nu văd unde este vina mea pentru că sunt fiul tatălui meu. Mi se pare absolut de nepermis modul în care este prezentat acest lucru. Ajungem într-o situație paradoxală, eu am mai spus lucru ăsta”, mărutirsea atunci Rafila, la B1 Tv.