Detalii neștiute despre Robert Sighiartău, liderul PNL care-i cere demisia lui Orban. Cât de bogat este la doar 31 de ani?

18 ian. 2021
Detalii neștiute despre Robert Sighiartău, liderul PNL care-i cere demisia lui Orban. Cât de bogat este la doar 31 de ani?
Robert Sighiartău, împreună cu soția și cei 4 copii. Foto: Facebook

Numărul persoanelor care îi cer demisia lui Ludovic Orban de la șefia PNL s-a înmulțit considerabil. Și secretarul general al PNL îi cere demisia insistent fostului premier și are motive destul de întemeiate.

Robert Sighiartău a scos la lumină mai multe motive pentru care liderul PNL, Ludovic Orban ar trebui să părăsească funcția. Cel mai important fiind eșecul de la alegerile parlamentare din decembrie 2020.

Sighiartău crede că Orban trebuie să plece de la conducerea PNL

Secretarul general al PNL, este de părere că Ludovic Orban are foarte multe motive pentru care trebuie să renunțe la funcția de lier de partid. Robert Sighiartău susține că fostul premier a făcut o serie de greșeli majore când era la guvernare, iar acest lucruri nu pot fi trecute cu vederea.

”PNL a pierdut alegerile, s-a plasat pe locul doi după PSD. Au fost mai multe greșeli în timpul guvernării Orban în ce privește gestionarea pandemiei și nu numai. În ultimul an partidul a fost condus discreționar de către președintele partidului”, a mărturisit Robert Sighiartău.

Acesta a mai amintit de discuțiile purtate cu fostul premier în care acesta dorea să îl retragă pe Florin Cîțu atunci când negocierile nu erau în favoarea partidului.

”Am avut o discuție cu Orban și i-am spus că negocierile nu sunt în favoarea PNL. Orban a vrut să-l retragă iarăși pe Florin Cîțu și i-am spus că nu e normal să meargă din nou domnul Orban ( la funcția de premier). Ne interesează ca PNL să aibă viitor”, a mai spus el.

Cine este Robert Sighiartău și ce avere are

Robert Sighiartău a fost președintele organizației județene a PNL, Bistrița Năsăud și în prezent ocupă funcția de secretar general al PNL. El este căsătorit și are patru copiii. Deși are doar 31 de ani, Shighiartău are o avere demnă de uimire.

Conform declarației sale de avere, tânărul deţine un teren de 633 de metri pătraţi în centrul Bistriţei, o casă de locuit de 465 de metri pătraţi şi un apartament în Bucureşti.

La capitolul datorii, Robert Sighiartău stă foarte bine. Omul care îi cere demisia lui Orban nu are nicio datorie, însă nu are nici prea multe economii. Depozitele sale bancare nu depășesc suma de 5.000 de euro.

Câți bani încasează Robert Sighiartău

Pe lângă banii pe care îi încasează din activitatea sa politică, secretarul general al PNL deţine acţiuni la cinci companii care îşi desfăşoară activităţile în domeniul auto, cu acţiuni estimate la peste 3,7 milioane de lei.

Robert Sighiartău este directorul general al unei companii auto, iar într-un singur an de zile el a încasat din această activitate 38.000 de lei.

El a mai încasat o serie de venituri  din activităţi independente care depăşesc 15.000 de lei, iar pe lângă asta se adaugă și veniturile pe care le încasează din partid.