Cine este soția lui Mario Draghi, omul care ar putea deveni premierul Italiei. Detalii neștiute despre relația celor doi

04 feb. 2021
Cine este soția lui Mario Draghi, omul care ar putea deveni premierul Italiei. Detalii neștiute despre relația celor doi
Mario Draghi, fostul presedinte al BCE

Mario Draghi, fostul președinte al Băncii Centrale Europene a devenit deja un erou în Italia. Tot mai mulți italieni își doresc ca acesta să ocupe funcția de premier al țării. Puțini știu însă detalii despre viața personală a acestuia, dar și despre soția sa. 

Maria Serena Cappello este soția lui Mario Draghi, fostul șef al Băncii Centrale Europene (BCE). Deși sunt în lumina reflectoarelor de multă vreme, cuplul a preferat să fie întotdeauna discret, motiv pentru care nu se cunosc foarte multe detalii despre viața privată a celor doi.

Cine este soția lui Mario Draghi

Maria Serena Cappello și Mario Draghi s-au căsătorit în anul 1973, are doi copii și un câine. Surprinzător este faptul că soția lui Draghi, a fost nobilă de la naștere, deoarece este descendentă a soției Marelui Duce de Toscana, Francesco de Medici, Bianca Cappello.

De asemenea, potrivit La Repubblica, aceasta este expertă în literatură engleză.  Deși cei doi au avut cariere impresionante de-a lungul vieții lor, cuplul a preferat simplitatea.

O fotografie a făcut înconjurul internetului în anul 2015, unde cei doi au fost surprinși când se mângâiau printre rafturile unui magazin de animale de companie, în timp ce cumpărau delicatese pentru animalul lor iubit, un ciobănesc maghiar.

Mario Draghi nu va fi premier

Maria Serena Cappello nu a ieșit foarte mult în public, însă au existat câteva fraze celebre care au rămas în memoria tuturor. Aceasta mărturisea că soțul ei nu este politician și că niciodată nu va ocupa funcția de prim-ministru.

Maria Serena Cappello, soția lui Mario Draghi
Maria Serena Cappello, soția lui Mario Draghi

„Soțul meu nu va forma un guvern, nu este politician”, i-a răspuns aceasta unui jurnalist care, în 2018, a întrebat-o dacă soțul ei ar fi putut accepta să fie prim-ministru.

Un alt detaliu neștiut despre cuplu este o întâmplare de acum câțiva ani atunci când Draghi a părăsit președinția BCE. Întrebat de jurnaliști ce va face în continuare, acesta le-a dat un răspuns care a stârnit un val de reacții.

Întrebați-o pe soția mea. Sper ca măcar ea să știe. Chiar nu știu. Am spus asta de multe ori. Întrebați-o pe soția mea, ea știe mai multe”, spunea el.

Familia lui Draghi

Cuplul are și un loc favorbit, în Umbria, unde dețin mai multe proprietăți, același loc unde Giacomo Draghi, al doilea fiu al cuplului, s-a căsătorit cu Valentina Orneli, terapeut nutriționist.

Fiul lui Giacomo pare să îi calce pe urmele tatălui său. Acesta a fost instruit la Universitatea Bocconi și a lucrat timp de peste 13 ani în banca de investiții Morgan Stanley, cu sediul la New York, iar apoi, în mai 2017, s-a întors în Europa, la Londra.

De aici, el a decis să facă o schimbare și a urmat o carieră de manager la LMR Partners, care se ocupă cu gestionarea de investiții.

Mario Draghi mai are și o fiică, Francesca, care a absolvit Universitatea „La Sapienza”, unde a studiat Biochimia, dar și Filosofia, iar apoi a mers peste Ocean pentru un master în Business Administration la Columbia Business School.

La fel ca și tatăl său, Francesca are și ea o pasiune pentru economie. Ea a deținut mai multe funcții de director de investiții la Genextra Spa și de membru al consiliului de administrație la IAB – Italian Angel pentru Biotech.