Cum producea Mircea Badea sume greu de imaginat la Antena 3. Ce salariu primește acum jurnalistul? Motivul pentru care realizatorul tv a decis să nu mai apară pe post

Cum producea Mircea Badea sume greu de imaginat la Antena 3. Ce salariu primește acum jurnalistul? Motivul pentru care realizatorul tv a decis să nu mai apară pe post
Mircea Badea lucrează de peste 20 de ani la Antene

Mircea Badea și-a manifestat de mai multe ori nemulțumirea în public cu privire la sumele de bani pe care le câștigă comparativ cu munca depusă și popularitatea sa. În contextul în care vedetele de pe Instagram reușesc să încaseză peste 2.000 de euro pentru o singură postare, într-adevăr salariul realizatorului Antena 3 nu este unul foarte mare.

Odată cu pandemia, trustul Intact a decis să taie salariile angajaților cu 20% până la sfârșitul anului. Vestea a fost primită prost de toată lumea, dar Mircea Badea a fost cel mai vocal. Într-una din emisiunile sale, acesta chiar și-a devoalat salariul sau mai bine zis a dat suficiente indicii.

Ce salariu încasează lunar Mircea Badea de la Antena 3?

El a explicat că a plătit într-o singură lună un TVA de 8.911 lei. Astfel, un calcul simplu arată că realizatorul de la Antena 3 avea un salariu de aproximativ 40.000 de lei, înainte de tăiere. Mai exact, el câștiga 8.600 de euro, conform voxbiz.ro. Cu un minus de 20 de procente, Mircea Badea a rămas cu 32.000 de lei pe lună, ceea ce nu l-a mulțumit deloc, dar a continuat să fie prezent pe micile ecrane în fiecare seară.

Asta până acum câteva zile, când a decis să ia o pauză. Acesta a plecat în vacanță, în Dubai, împreună cu fiul său, Vlăduț și partenea sa de viață, Carmen Brumă. Cei doi au ales o locație de lux și par să se distreze de minune. Dar chiar și așa Mircea Badea nu reușește să se țină departe de evenimentele din țară.

Sumele enorme pe care le-a produs Mircea Badea pentru Antena de-a lungul timpului

El postează regulat, în stilul caracteristic, comenatrii acide la adresa guvernanților, ținta lui preferată părând a fi acum Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. De altfel, opoziția i-a și cerut demisia dupa incendiul de la Spitalul Matei Balș.

Publicaţia Adevărul relata în urmă cu mai mulți ani că emisiunea lui Mircea Badea a adus posturilor Antena 3 şi Antena 1 venituri din publicitate în valoare de 7,5 milioane de euro, în perioada 2005-2010. O sumă absolut imensă, fiind una dintre cele mai mari surse de profit ale companiei, în contextul în care și decorul folosit de el era unul simplu și ieftin.

Din toți acești bani, 2,9 milioane de euro au ajuns la Antena 3, în timp ce restul până la 7,5 milioane de euro au intrat în conturile Antenei 1.