Cele mai mari greșeli pe care le facem când suntem răciți. Mulți dintre noi își prelungesc starea în acest mod

07 feb. 2021
Cele mai mari greșeli pe care le facem când suntem răciți. Mulți dintre noi își prelungesc starea în acest mod
Raceala

Răcelile nu sunt plăcute pentru nimeni. Ne iau toată energia, ne fac să nesimțim demoralizați și de asemenea, avem nevoie de timp pentru a ne putea reveni complet. De multe ori însă, toți facem anumite greșeli care fac ca o răceală să țină mai mult decât e normal.

Deși nu ne dăm seama, există câteva obiceiuri la care trebuie să renunțăm atunci când suntem răciți. În caz contrar o simplă răceală decâteva zile se poate transforma în una de câteva săptămâni, fără să știm care e motivul real, scrie voxbiz.ro.

Ce nu trebuie să faci când ești răcit

Probabil ai mai auzit până acum cât de importantă este odihna în cazul unei persoane răcite, însă câți dintre noi ținem cont de această regulă? Foarte multe persoane aleg să meargă la job în continuare, chiar dacă sunt răcite sau nu se simt în stare. De asemenea, unele continuă să își vadă de activitățile și rutina lor zilnică, în loc să se odihnească pentru a-și reface corpul

O altă idee pe care multe persoane o au este că activitatea fizică ajută în timpul răcelii. Potrivit doc.ro, cel mai important este somnul într-o astfel de problemă de sănătate. El ne ajută să menținem funcționarea sistemul nostru imunitar la cote înalte.

Ce nu trebuie să faci când ești răcit
Ce nu trebuie să faci când ești răcit

Cu alte cuvinte, o persoană care răcește trebuie neapărat să se odihnească pentru ca întreg corpul să lupte împotriva virusului. Dacă nu va face asta, este posibil ca simpla răceala de 3-4 zile să se tranforme în una de chiar două săptămâni.

Și studiile au demontrat faptul că persoanele care dorm în mod normal mai puțin de 7 ore pe noapte au un risc de aproape trei ori mai mare să se îmbolnăvească decât persoanele care dorm timp de 8-9 ore.

Nu uita de lichide

Un alt lucru pe care trebuie să îl faci când ești răcit este să consumi lichide. În timpul unei răceli, corpul tău se deshidratează. Pe lângă nasul care curge, durearea de gât te poate împiedica să mănânci sau să bei cum o făceai în mod normal, iar atunci când ai febră, deshidratarea e și mai periculoasă, pentru că lichidele din corp se elimină fără să-ți dai seama.

Astfel când ești răcit, trebuie să te bazezi pe ceaiuri și cât mai multă apă. Mare atenție însă, cafeaua și băuturile alcoolice nu se încadrează în această categorie de lichide. Ele deshidratează corpul mult mai mult decât o face răceala.

Scapă de stres

Unele persoane se strează atunci când sunt răcite. Fie că e vorba de liberul de locul de muncă, sau alte probleme de zi cu zi, trebuie să știi că stresul afectează sistemul imunitar și îți poate prelungi răceala, așa că uită de probleme măcar câteva zile.

În timpul răcelii este indicat să iei o pauză de la tot și să acorzi atenție odihnei tale. Somnul și o dispoziție cât mai bună sunt esențiale pentru ca organismul tău să își revină, așa că ține cont de aceste lucruri atunci când treci printr-o astfel de situație.