Ceaiul cu efect anti-îmbătrânire. Puțini au auzit de el. Are beneficii uimitoare asupra organismului

09 feb. 2021
Ceaiul cu efect anti-îmbătrânire. Puțini au auzit de el. Are beneficii uimitoare asupra organismului
Ceai alb

Lupta cu trecerea anilor este dificilă pentru oricare dintre noi, însă putem amâna momentul puțin câte puțin dacă avem grijă de organsiml nostru. În cazul în care nu știai până acum, există un ceai care se poate găsi în comerț cu beneficii uluitoare pentru organism.

Ceaiul alb este unul dintre cele mai sănătoase ceaiuri. Atunci când este consumat regulat, el poate avea grijă atât de pielea, cât și de organismul tău și poate preveni îmbătrânirea. De asemenea, el are și alte nenumărate beneficii de care trebuie să afli.

Ce beneficii are ceaiul alb

Ceaiul alb are un gust deosebit, iar odată cu el vin și beneficiile. Spre deosebire de alte ceaiuri, acest tip are un efect asupra frumuseții tegumentului, dar și asupra logevității.

Cum se obține ceaiul alb și ce are diferit față de cel negru? Ei bine, ceaiul alb se obține din cele mai tinere frunze ale plantei Camelia sinesis. Astfel, el își păstrează în totalitate proprietățile terpaeutice, având în vedere faptul că este foarte puțin procesat față de alte ceaiuri. De asemenea, de-a lungul timpului, studiile au demonstrat efectul său anti îmbătrânire.

”Licoarea aromată de ceai alb luptă eficient cu trecerea ireversibilă a timpului, cu îmbătrânirea prematură. Asupra efectelor sale antioxidante, foarte puternice, s-au pronunţat și specialiştii de la Universitatea Pace din New York.

Într-un studiu recent, aceştia au demonstrat că ceaiul alb distruge până la 80 la sută din majoritatea speciilor de virusuri şi de bacterii”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competențe în fitoterapie și nutrție, potrivit click.ro.

Poți să slăbești cu ceai alb

Pe lângă beneficiile pe care le are asupra tenului și ale organismului tău, ceaiul alb este indicat și în diete. El contribuie radical la scăderea în greutate și de asemenea, ajută la metabolizarea grăsimilor.

Puțini români știu însă aceste lucruri despre el, așa că multă lume preferă să apeleze la alte trucuri care nu sunt nicidecum atât de sănătoase. Un alt lucru pe care trebuie să îl știi despre ceaiul alb este că această băutură minune poate preveni apariţia celulelor canceroase la colon, la sân sau la ficat, iar numeroşii antioxidanţi din compoziția ceaiului alb sunt un scut pentru sistemul imunitar.

Ceaiul alb este folosit și în creme. Da, chiar dacă pare greu de crezut, ceaiul alb este un ingredient secret care se adaugă în cremele anticelulitice. Fiind o plată antioxidantă, acesta poate combate depozitele de țesut adipos.

Același lucru este valabil și în aczul tenului. Ceaiul verde are puterea de a menține elasticitatea pielii.

Cum îl prepari corect

Pentru a te bucura din plin de beneficiile sale, trebuie să îl și prepari corect. Specialiștii recomandă folosirea unei plante uscate și nicidecum a pliculețelor de ceai.

Toară apă fierbinte peste planta uscată și lasă la infuzat timp de 15 minute. Totuși, mare atenție la canitate. În cazul în care adaugi mai multă plantă este posibil ca ceaiul să fie mult mai amar, așa că nu te vei putea bucura din plin de gustul lui.

De asemenea, și băutul ceaiului este important. Încearcă să-l savurezi cât mai încet pentru a-și putea face efectul. În plus, te va și relaxa.