Ce se întâmplă dacă bei un pahar de vin roșu pe zi. Iată ce efect poate avea asupra organismului tău

05 feb. 2021
Ce se întâmplă dacă bei un pahar de vin roșu pe zi. Iată ce efect poate avea asupra organismului tău
Vin rosu

Mulți dintre noi văd un pahar de vin roșu ca un moment de răsfăț. Este delicios, rafinat și o alegere bună după o zi grea de muncă. Ce se întâmplă însă dacă facem un obicei din acest lucru? Iată ce efect poate avea asupra organismului tău dacă bei un pahar de vin roșu în fiecare zi.

În cazul în care nu știai până acum, vinul roșu poate vindeca mai multe afecțiuni, iar pe lângă asta, este o sursă bogată de vitamine, extrem de benefice pentru organismul nostru, scrie voxbiz.ro.

Beneficiile vinului roșu

Vinul roșu este bogat în antioxidanți, iar spre deosebire de alte tipuri de vin precum cel alb, sau rose, acesta conține și calciu. Dacă te afli în timpul unei diete de slăbit, nu îți face griji, pentru că un pahar de vin este extrem de benefic în acest caz. 100 ml de vin roşu conține doar 85 calorii, din care 0,06 g proteine, 0 g lipide, 2,5 g glucide şi 0 g fibre, așa că nu trebuie să te mai gândești de două ori înainte de a-l savura.

Studiile au demonstrat și ele de asemenea, de-a lungul timpului că cei care consumă vin roșu regulat au o inimă mult mai puternică, iar un bun exemplu sunt francezii. Spre deosebire de alți europeni, ei suferă mai puţin de boli cardiovasculare, iar acest efect minune se datorează resveratrolului, un puternic antioxidant natural.

Ce se întâmplă dacă îl bei în fiecare zi

Pe lângă antioxidanții pe care îi conține, vinul roșu este bogat în vitamina B și C, care au ca rol dizolvarea unor alcaloizi, substanţe benefice în apărarea organismului. Totuși, trebuie să ținem cont de un aspect. Acest lucru este valabil în cazul vinului 100% natural, cumpărat din surse sigure, așa că trebuie să ne gândim de două ori înainte de a ne face un astfel de obicei.

Toate aceste vitamine și substanțe nutritive fac ca un pahar de vin roșu să devină aliatul perfect în lupta cu alergiile. Pe lângă asta, vinul este bogat și în fier, cupru, zinc, calciu, magneziu şi siliciu corpului, şi s-a dovedit că are şi proprietăţi antibiotice.

Dacă ai probleme cu imunitatea în perioada asta, tot vinul roșu te salvează. Conținutul său bogat în antioxidanți și substanțe nutritive stimulează sistemul imunitar să funcţioneze corect.

O imunitate crescută

Pe lângă asta, studiile au mai arătat că cei care consumă vin roșu regulat vor răcii sau vor avea infecții virale mult mai rar spre deosebire de persoanele care nu au un astfel de obicei.

De asemenea, în cazul în care nu știai, foarte mulți fizioterapeuți recomandă vinul roșu persoanelor cu psihic vulnerabil, care suferă de astenie, oboseală cronică, de insomnie sau de depresie. Cu alte cuvinte, persoanele care trec prin astfel de stări trebuie să consume un pahar de vin natural odată pe zi. Acum, poate te gândești mai bine dacă îl vei adăuga și tu în rutina zilnică.