Beneficiile bicarbonatului de sodiu pentru picioare. Cum acționează și ce afecțiuni poate trata

Beneficiile bicarbonatului de sodiu pentru picioare. Cum acționează și ce afecțiuni poate trata
Bicarbonat de sodiu în apă

Ți se întâmplă des să te confrunți cu picioare umflate sau alt tip de durere la nivel acestora? Ei bine, atunci trebuie neapărat să apelezi la bicarbonatul de sodiu. Acest tip de dureri nu sunt deloc plăcute, iar în cazul picioarelor umflate, nici aspectul estetic nu e atât plăcut.

În cazul în care nu știai până acum, bicarbonatul de sodiu este un adevărat aliat în cazul picioarelor umflate. El este un bun revitalizat, antiiflamator și de asemenea nu bun antiseptic.

Ce beneficii are bicarbonatul pentru picioare

Dacă alegi să îl folosești regulat, acesta produce o relaxare profundă, îmbunătățește circulația și are girjă de pielea ta. Tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva lingurițe de bicarbonat în apă caldă și să te așezi.

Dacă ai și niște oțet de mere în casă, combinația este și mai bună. Bicarbonatul de sodiu are grijă de circulația ta și de aspectul pielii, iar oțetul de mere este indicat în cazul transpirației excesive la nivelul membrelor inferioare.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi la fiecare litru de apă caldă o lingură de bicarbonat și să faci o baie de aproximativ 15-20 de minute în fiecare seară, pentru minimum o săptămână. Vei fi uimită de aspectul de bebeluș al picioarelor tale.

Ce probleme poate rezolva o singură lingură de bicarbonat

Pe lângă beneficiile pe care le oferă picioarelor tale, bicarbonatul de sodiu este un adevărat aliat în cazul mai multor probleme la nivel estetic. De la păr, unghii, până la dinți, bicarbonatul poate fi considerat arma naturală pentru înfrumusețare corporală.

Ei bine, în cazul în care nu știai, bicarbonatul de sodiu este un bun exfoliant pentru ten. De asemenea, el elimină depunereile de produse pentru păr, albește dinții și poate fi folosit și pe post de deodorant natural atunci când nu ai nimic la îndemnână.

Bicarbonatul este ideal și pentru unghii. El exfoliază cuticulele și este indicat pentru masajul mâinilor. La capitolul păr, bicarbonatul de sodiu poate înlocui un șampon uscat atunci când te simți într-o criză de timp și nu ai la tine cele necesare.

Este ideal în bucătărie

Am aflat cât de bun este pentru corpul nostru, însă știi cât de bun e și în bucătăria ta? Bicarbonatul de sodiu curăță suprafețele din baie și bucătărie mai ceva ca produsel de curățenie. De asemenea, el poate fi folosit pentru desfunadarea scurgerilor.

Multă lume îl folosește și pentru spălarea fructelor și a legumelor, dat fiind faptul că elimină pesticidele. Dacă vrei rufe mai albe, tot la bicarbonatul de sodiu trebuie să apelezi. Funcționează ca un detergent și elimină mirosurile neplăcute, dar și petele.