Trucurile simple care te ajută să scapi de firele de păr cresute sub piele. Oricine le poate aplica acasă

13 feb. 2021
Trucurile simple care te ajută să scapi de firele de păr cresute sub piele. Oricine le poate aplica acasă
Fire de par crescute sub piele

Unul dintre cele mai neplăcute lucruri pentru o femeie sunt firele de păr crescute sub piele. Pe lângă faptul că ne dau o stare nu prea comfortabilă și aspectul estetic este afectat de acestea. 

Dincolo de aspect și de stare, firele crescute sub piele pot deveni un adevărat pericol atunci când nu sunt scoase la timp. Ele se pot transforma estem de ușor în infecții, mai ales atunci când nu suntem atenți la evoluția lor, scrie voxbiz.ro.

Cum apar aceste fire de păr

Probabil te întrebi cum apar aceste fire de păr și de ce doar anumite persoane se confruntă cu ele. Ei bine, un fir de par nu va crește vertical când foliculul este obstructionat.

Multe persoane dau vina pe modalitatea de epilare, însă acest lucru nu are nicio legătură. Fie că ne epilăm cu ceară, lamă, sau cremă, firele po ieși oricând.

Pentru a evita astfel de probleme poți apela la o cremă care conține acid salicilic și alatoină. Acest tip de acid reduce înmulțirea bacteriilor, atât la nivelul pielii cât și la nivelul porilor. De asemenea, el poate curăța bine zona respectivă și poate elimina punctele negre, dar și creșterea firelor sub piele.

Trucuri pe care le poți folosi acasă

Dacă te confrunți cu această problemă și vrei o rezolvare simplă, acasă, există anumite trucuri pe care le poți aplica. Sigur ai aceste ingrediente în bucătăria ta, așa că tot ce trebuie să le faci este să le pui în practică.

Ceaiul de mușețel este cel mai important. El are proprietăți inflamatoare și calmante și poate fi folosit ușor. Tot ce trebuie să faci este să aplici infuzia pe piele, iar inflamația va fi redusă. De asemenea, porii se vor deschise, iar firele de piele vor ieși la suprafață.

Mierea de albilă este o altă soluție. Se știe faptul că ea este un antibiotic natural, iar atunci când este aplicată la locul inflamației, în cazul nostru, pe firele crescute sub piele, ea va reduce riscul de infecție. Pe lângă acest lucrui, ea își va hidrata pielea așa cum îți dorești.

Castravetele, soluția oricui

Și legumele sunt un aliat în lupta ta contra firelor de păr crescute sub piele. Castravetele are o mulțime de proprietăți hidratante și antiinflamatoare, așa că nu e de mirare că foarte multe persoane apelează la el pentru cearcăne sau pentru a avea o piele mai fermă.

Cum de poate face acest lucru un simplu castravete? Ei bine, totul se datorează vitaminei C, pe care o conține din abundență. Pe lângă vitamina C, castravetele este bogat și în apă, dar și în anatioxidanți, așa că poate ameliora cele mai multe tipuri de iritație, și de asemenea curăță celulele moarte.

El este o legumă esențială în cazul firelor crescute sub piele, așa că dacă te confrunți cu această problemă, folosește-l imediat.