Bea un pahar de apă cu o linguriță de bicarbonat dimineața! Vei fi surprins de ceea ce vei observa că se întâmplă în organismul tău

29 mai 2021
Bea un pahar de apă cu o linguriță de bicarbonat dimineața! Vei fi surprins de ceea ce vei observa că se întâmplă în organismul tău
Bicarbonat de sodiu în apă

Bicarbonatul este ingredientul nelipsit din prăjituri, dar și din alte bunătăți preparate în bucătărie. Puțini știu însă ce beneficii are acesta când este consumat simplu. Este un adevărat miracol pentru organism și acționează imediat.

Dacă îți dorești să ai o stare de bine pe tot parcursul zilei și îți dorești să scapi totodată de senzația de balonare, trebuie neapărat să consumi un pahar de apă cu o linguriță de bicarbonat, dimineața, pe stomacul gol. Deși pare greu de crezut, beneficiile sunt uimitoare, potrivit voxbiz.ro.

Ce se întâmplă dacă bei un pahar de apă cu bicarbonat

În cazul în care nu știai până acum, bicarbonatul de sodiu este foarte cunoscut ca fiind un remediu de bază hiperaciditate gastrică, o afecțiune cu care se confruntă cea mai mare parte dintre oameni la un moment dat în viaţă.

Refluxul gastric are loc atunci când acidul din stomac ajunge în zona esofagului şi uneori chiar şi mai sus pe gât, provocând senzaţia de arsură specifică. Astfel, dacă alegi să consumi regulat apă cu bicarbonat de sodiu, acidul hidrocloric din stomac va fi neutralizat și vei scăpa de această problemă.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu reduce și balonarea, dar și arsurile stomacale.

Un alt lucru pe care puțini îl știu despre bicarbonatul de sodiu este că acesta poate alcaliniza organismul. Acest lucru se întâmplă, deoarece cele două ingrediente ”minune” au proprietatea de a balansa pH-ul organismului.

Ține cont de faptul că foarte multe boli boli precum osteoporoză, artrita sau cancerul au fost asociate cu o aciditate mărită a organismului, așa că poate te gândești de două ori înainte de a adăuga bicarbonatul de sodiu și apa în rutina ta zilnică, având în vedere beneficiile pe care le oferă.

Bicarbonatul de sodiu, o minune pentru rinichii tăi

Dacă ai pietre la rinichi, trebuie neapărat să adaugi bicarbonatul de sodiu în alimentația ta. În cazul în care nu știai, urina acidă este cea care poate să ducă la formarea pietrelor de rinichi, iar această afecțiune este de cele mai multe ori genetică, însă nu este exclus să apară și din alte motive.

Din păcate însă, puțini știu când suferă de această afecțiune. Cele mai multe persoane își dau seama de abia în momentul în care durerile sunt insuportabile. Această afecțiune afectează o mare parte din populaţie, iar unul dintre principalele motive în reprezintă nehidratarea corespunzătoare.

Dacă alegi să consumi un pahar de apă cu o linguriță de bicarbonat în fiecare zi vei reduce semnificativ riscul de a face pietre la rinichi.

Pe lângă faptul că îți protejează rinichii, bicarbonatul de sodiu are grijă și de vizica urinară. El este extrem de recunoscut ca fiind un remediu natural pentru infecțiile urinare, dar și pentru prevenirea acestora, un motiv în plus să adaugi această băutură în rutina ta zilnică.