Adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu în șampon. Efectul este uimitor. Descoperirea senzațională a cercetătorilor

Adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu în șampon. Efectul este uimitor. Descoperirea senzațională a cercetătorilor
Bicarbonat de sodiu în apă

Bicarbonatul de sodiu este foarte cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra organismului și nu numai. El este ingredientul secret pentru albirea dinților, pentru rinichi sănătoși, pentru ten, iar mai nou, cercetătorii au descoperit o nouă întrebuințare total neașteptată.

Dacă îți dorești să ai un păr sănătos și fără probleme, bicarbonatul de stodiu ar putea fi soluția pe care o așteptai de multă vreme. Dacă îl vei adăuga în șamponul tău, produsul obținut va fi tot ce ai nevoie pentru podoaba capilară mult dorită, scrie voxbiz.ro.

Ce se întâmplă dacă adaugi bicarbonat de sodiu în șampon

Chiar dacă la prima vedere pare o idee nu prea îndrăzneață, bicarbonatul de sodiu este ingredientul de care părul tău are nevoie. Folosit regulat și în combinație cu șamponul tău, el îndepărtează impuritățile, iar firul de păr devine treptat moale și plăcut la atingere.

Bicarbonatul este important, dat fiind faptul că cele mai multe șampoane din comerț nu conțin chiar toți nutrienții de care părul tău are nevoie. Ele sunt bogate în parabeni, parfumuri, dar și alte substanțe care pot deveni un pericol pentru părul tău. Multe persoane se confruntă cu alergii la anumite șampoane și nu știu motivul. Ei bine, nu oricine are o reacție bună la toate aceste ”chimicale”.

Mai mult, parfumul, pe care multe șampoane din comerț în conțin și care ne face uneori să-l și cumpărăm, este făcut artificial, iar asta ar putea însemna că produsul conține peste 4.000 de compuși chimici.

Ce au descoperit cercetătorii

Pe lângă efectele șampoanelor din comerț, cercetătorii din domeniu vin în ajutorul persoanelor care își doresc un păr sănătos într-un mod mai natural. Aceștia au dezvăluit că adăugarea bicarbonatul de sodiu în șampon îți poate curăța firul de păr de toate substanțele toxice enumerate anterior.

Multe femei deja au introdus ingredientul minune în șapon, iar rezultatele au întrecut orice așteptare. Metoda extrem de simplă este eficientă, iar efectul se păstrează zile întregi pe păr.

Dacă te întrebi cum prepari această ”licoare”minune pentru părul tău, trebuie doar să adaugi o lingură de bicarbonat în șampon și să îl lași pe păr timp de 5 minute. De asemenea, pentru un efect și mai bun, specialiștii recomadă și clătirea părului cu oțet de mere.

Există și o altă metodă. Poți adăuga două linguri de bicarbonat de sodiu în două căni de apă, cu alte două lingurițe de ulei de ricin.  Mare atenție însă, pentru a avea rezultatele dorite, tratamentul cu bicarbonat de sodiu și ulei de ricin trebuie făcut doar odată pe lună. Cât despre efecte, acestea se văd în doar câteva zile.