Aplicația care inlocuieste Whatsapp-ul. Sute de mii de oameni s-au înscris în doar câteva zile

14 ian. 2021
Aplicația care inlocuieste Whatsapp-ul. Sute de mii de oameni s-au înscris în doar câteva zile
Aplicația Whatsapp

Facebook este la momentul actual cea mai folosită rețea de socializare și deține de asemenea și aplicația Whatsapp, pe care oamenii o folosesc atât pentru a ține legătura cu cei dragi, cât și în scop profesional. Totuși, se pare că o aplicație ar urma să ia fața Whatsapp-ului mai repede decât se aștepta oricine.

Telegram nu este o aplicație nouă, însă este o aplicație care a luat amploare în ultima vreme. Tot mai multe persoane migrează de la Whatsapp și Facebook și aleg să folosească Telegram, iar giganții rețelelor sociale au intrat deja în panică, notează Financial Times.

Telegram, în luptă cu Facebook

Facebook are o nouă preocupare la momentul actual. Compania își folosește conturile de social media pentru a încerca să țină sub control valul de utilizatori care au început să renunţe la WhatsApp şi au trecut la Signal şi Telegram.

Se pare că migrarea utilizatorilor a generat o ușoară panică în rândul executivilor companiei. De asemenea, pe conturile WhatsApp de Facebook şi Twitter se vorbeşte despre criptarea end-to-end şi faptul că, datorită acesteia, mesajele şi apelurile dintre utilizatori nu pot fi văzute de compania americană.

Noul val care poate fi numit ”anti-facebook” a făcut ca două dintre aplicațiile concurente să crească rapid în ultimele zile, mai mult decât s-ar fi așteptat oricine. Signal, spre exemplu s-a bucurat duminică de 810.000 de utilizatori noi, de 18 ori mai mulţi decât într-o zi normală.

Noul val de utilizatori a luat prin surprindere aplicația, astfel că Signal și-a avertizat utilizatorii că procesul de înregistrate va dura ceva mai greu din cauza numărului de cereri crescute.

Telegram a dat și ea lovitura. Aplicația a trecut de 500 de milioane de utilizatori activi, după ce, în ultimele 24 de ore, a câştigat peste 25 de milioane de noi utilizatori.

Aplicația Telegram pe smartphone

Având în vedere noile preferințe ale utilizatorilor, cele două aplicații au ajuns în fruntea topurilor din App Store şi Google Play după performanţele din ultimele zile.

De ce renunță utilizatorii la Whatsapp

Probabil vă întrebați de ce un număr atât de mare de utilizatori a renunțat în doar câteva zile să mai folosească Whatsapp și a migrat la Telegram sau Signal.

Ei bine, se pare că cea mai folosită aplicație de comunicare are un nou set de reguli. Cu alte cuvinte, noile condiții prevăd transmiterea informaţiilor colectate către Facebook, companie care deţine WhatsApp.

Utilizatorii au fost informați încă din data de 6 ianuarie, atunci când Whatsapp a început să afişeze o notificare celor peste 2 miliarde de utilizatori ai săi, prin care le aduce acestora la cunoştinţă o serie de modificări pe care le va suferi regulamentul de folosire a aplicaţiei.

Astfel, conform informării transmise de Whatsapp, noile modificări sunt împărţite în trei categorii, în funcţie de modul în care vor fi folosite datele:

  • Legate direct de folosirea WhatsApp;
  • În legătură cu modul în care companiile care vând pe WhatsApp pot folosi servicile Facebook pentru a stoca comunicările cu clienţii;
  • Pentru integrarea WhatsApp cu Facebook.

Utilizatorii sunt în pericol?

Într-o altă ordine de idei, de acum, Facebook va avea acces la o serie întreagă de informaţii colectate de WhatsApp, de la datele tranzacţiilor realizate de cei care vor face cumpărături, la cele de identificare ale device-urilor şi IP-urile utilizatorilor.

Noile reguli nu au apărut întâmplător. Facebook susține că noile clauze au rolul de a facilita noua strategie de monetizare a WhatsApp, care, în loc de reclame, se va axa pe servicii oferite companiilor. Astfel, acestea vor putea comunica cu clienţii şi vinde direct în cadrul platformei.

Din păcate însă, toate condițiile sunt stabilite de Facebook, iar utilizatorul nu are niciun cuvând de spus în această poveste. Noile reguli au stârnit un val de nemulțumiri în rândul utilizatorilor, așa că persoanele care nu sunt de acord cu noile reguli nu au altă opțiune decât să renunțe să mai folosească WhatsApp.