Câți bani s-au câștigat din aplicații în perioada pandemiei. Sumele întrec orice imaginație

09 ian. 2021
Câți bani s-au câștigat din aplicații în perioada pandemiei. Sumele întrec orice imaginație
Aplicatie telefon

Deși pandemia de coronavirus a avut un impact major din punct de vedere economic asupra marilor companii, aplicațiile au mers mai bine ca niicodată în anul 2020, motiv pentru care au fost investite sume care întrec orice fel de imaginație.

Cifrele arată că în anul 2020, veniturile dezvoltatorilor din aplicații și jocuri mobile au înregistrat un nou record. Acesta aproape că au explodat spre deosebire de anul 2019.

Câți bani au câștigat dezvoltatorii aplicațiilor

Conform cifrelor calculate de Sensor Tower, veniturile generate de aplicaţii în 2020,  prin achiziţii directe, abonamente ori microtranzacţii au crescut în total pe Android şi iOS la suma record de 111 miliarde de dolari.

Astfel, spre deosebire de cele 85,2 miliarde de dolari generate în 2019, anul 2020 a adus o creştere a veniturilor de 30,2%.

Surprinzător este faptul că App Store este în continuare mult peste Google Play la acest capitol. Potrivit sursei citate, magazinul Apple a generat 72,3 miliarde de dolari, în creştere cu 30,3% faţă de 2019.

De cealaltă parte, Google Pay a adus anul trecut 38,6 miliarde de dolari, în creştere cu 30% de la cele 29,7 miliarde de dolari din 2019.

În ciuda faptului că cele două platforme au avut creşteri similare în ceea ce priveşte veniturile, Google nu a reuşit să micşoreze distanţa ce-l separă de Apple, iar App Store a adus cu 87,3% mai mulţi bani pentru dezvoltatori decât Google Play.

Cea mai productivă categorie

Probabil vă întrebați care a fost cea mai productivă categorie. Ei bine, jocurile au atras cei mai puțini bani, iar categoria care s-a descurcat cel mai bine în anul pandemic în App Store a fost Entertainment-ul. Aplicaţiile din această categorie au generat 5,3 miliarde de dolari, în creştere cu 29,3%.

Pe de altă parte, pe Android, aplicațiile de socializare au mers cel mai bine.  Acestea au atras 1,2 miliarde de dolari în anul 2020.

La capitolul jocuri, în anul pandemic, acestea au generat 79,5 miliarde de dolari din cele 111 miliarde de dolari investiţi în total în aplicaţii anul trecut, în creştere cu 26%.