Am crezut că visez când am aterizat la Crama Avincis, domeniul fostului ministru al Justiției, Valeriu Stoica. Ce am văzut acolo, depășește orice imaginație

14 iun. 2021
Am crezut că visez când am aterizat la Crama Avincis, domeniul fostului ministru al Justiției, Valeriu Stoica. Ce am văzut acolo, depășește orice imaginație
Eu, la Crama Avincis, la apus, așteptând furtuna, care nu a mai venit până la urmă

Știți despre povestea aceea deja celebră cu legea atracției și cum Universul răspunde gândurilor tale? Ei bine, funcționează. În luna mai mă simțeam foarte obosită (de la enorm de multă muncă) și mi-am propus ca iunie să fie setată pe modul vacanță. Dar nu m-am gândit să și planific ceva în sensul acesta. Am lăsat totul la voia întâmplării, fiind convinsă că îmi voi petrece zilele tot cu capul în laptop.

Și surpriză, primesc o invitație de la minunatele fete de la Ran Communication să merg într-o călătorie de trei zile la Crama Avincis, la Drăgășani. Ele sunt de-a dreptul adorabile și este greu să le refuzi, dar hmm, Drăgășani… Cramă… nu sună prea tentant pentru o persoană care nu consumă alcool deloc. Dar mi-am zis, hey… se supără Universul.

Un loc ca-n visele mele de prințesă

Și am acceptat invitația la acest eveniment organizat impecabil, la care au participat foarte multe vedete de pe Instagram, adică ceea ce astăzi se numesc influencere. Și recunosc că m-au impresionat în mod pozitiv și am înțeles mult mai bine acest fenomen digital bazat mai mult pe imagine și mai puțin pe text.

Așadar am pornit la drum într-un autocar încărcat la maxim cu energie pozitivă. Spre Drăgășani sunt ceva serpentine, așa că vă recomand din suflet EMETIX. Nu una, ci minim două tablete.

Și am ajuns la Crama Avincis. Nu-mi venea să cred că acest domeniu absolut superb se află în România. Totul verde, aer proaspăt, miros intens de struguri și vie, multe zâmbete și cățelușa Daisy care ne-a întâmpinat dând alert din codiță și așteptând să fie alintată. Și a fost. Din belșug.

Pentru câteva momente m-am gândit că am aterizat în vreun film de epocă, cu bogătași, varianta modernă și că eu joc rolul domniței, care urmează să fie servită cu cele mai rafinate bucate și băuturi. Nu am fost chiar departe de iluzia creată de imaginația mea jucăușă.

Într-adevăr locația este superbă și și cel puțin o dată în viață trebuie să veniți aici. Crama are 30 de locuri de cazare, iar dacă aveți și copii se vor bucura la maxim. Există și un loc de joacă care asigură distracția celor mici și mult spațiu unde pot alerga în voie. Este bine să sunați înainte pentru rezervare, iar detaliile le găsiți pe site-ul lor (AICI)

Crama Avincis vine la pachet cu o energie bună. Baterii încărcate cu zâmbete și liniște

Camerele sunt extrem de curate, totul este nou, renovat cu mult bun gust. De fapt, întregul domeniu este proiectat de un arhitect, care a dorit să păstreze iz-ul tradițional, dându-i o aură modernă. Mai frumos decât atât, nu-mi pot imagina un loc de acest tip.

Puteți veni pentru un weekend sau chiar să vă rezervați o cameră pentru mai multe zile și să lucrați de aici. Este o senzație foarte plăcută, veți simți o energie bună, care vă va încărca bateriile și vă va face mai creativi. Nu veți simți că munciți, ci că vă distrați și savurați munca. Greu de crezut, nu? Încercați.

Și acum, am ajuns la partea delicată: VINUL. Accept invitația la o cramă, așa că evident că masa este plină cu toate soiurile de vinuri produse aici. De altfel, cei care aleg să-și petreacă vacanța în acest loc nu ratează sub nicio formă această băutură care într-adevăr este divină.

Nu-mi vine să cred că am băut vin… ȘI MI-A PLĂCUT

Nu-mi place alcoolul, dar mirosul, culoarea, lichidul turnat ușor în pahare…. pentru prima dată tentația este maximă. Așa că beau, iar gustul este unul cu totul și cu totul special. Toate fetele prezente la eveniment sunt încântate. Inclusiv eu, care nu sunt deloc o fană a vinului. Dar acesta chiar este deosebit. De exemplu, sortimentul Alexis a și luat vreo trei medalii și înțeleg de ce.

Roșu, alb, rose… nu sunt o cunoscătoare. Am gustat câte puțin din fiecare și mi-au plăcut toate. Favoritul meu a fost acela cu cel mai dulce gust, dar nu mai știu exact din ce sticlă era. Așa că dacă ajungeți la Crama Avincis, le puteți degusta pe toate, iar apoi puteți cumpăra fix ce vă place. Sigur nu veți putea pleca acasă doar cu o sticlă de vin.

Acum am un nou vis: vreau și eu conac ca la Crama Avincis

Un alt punct de atracție de pe domeniu este conacul proprietarilor. Arată ca-n povești. Puteți face poze acolo. Dar aveți 42 de hectare la dispoziție, unde veți surprinde imagini de vis, apus, răsărit, oricând. Dacă nu mă credeți, căutați pe Instagram să vedeți pozele fetelor influencere. Superbe… și ele și peisajul.

La conac își petrec proprietarii vacanța. Dar cine sunt patronii? Ei bine, fostul ministru al Justiției, Valeriu Stoica și soția sa Cristina Stoica, dar acum de cramă se ocupă fiica celor doi, Andreea Micu. Și o face foarte bine pentru că într-adevăr este un loc în care nu am găsit nimic de criticat.

Domeniul se află în familie din anul 1927 și a aparținut predecesorilor Cristinei Stoica, iar aceasta a investit mult împreună cu soțul său, pentru a-l moderniza și a-l transforma într-un colțișor de Rai.

Așadar, mergeți măcar o dată în viață la Crama Avincis și o să vă convingeți încă o dată ce țară frumoasă avem. Între timp, eu mă pregătesc pentru o altă vacanță, în Grecia, Rhodos. Pentru că v-am zis, Universul mi-a răspuns și acum am mai primit încă o invitație pe un tărâm magic.

Dar înainte iau o mică înghițitură din Domnul de Rouă (unul din vinurile Avincis) ca să mă mai visez puțin prințesă!