Cireșele îngrașă enorm. Ce alte fructe de sezon au multe calorii. Medicul Mihaela Bilic a făcut un top al lor

14 iun. 2021
Cireșele îngrașă enorm. Ce alte fructe de sezon au multe calorii. Medicul Mihaela Bilic a făcut un top al lor
Foto: Olivia Watson on Unsplash

A venit vara, chiar dacă plouă în fiecare zi. Temperaturile sunt totuși în creștere, iar piețele pline cu fructe de sezon, mai ales cireșe. Cele mai multe sunt extrem de bogate în pesticide, iar consumate în cantități mari pot provoca probleme digestive. Pe lângă această problemă, mai există una. Îngrașă mai mult ca în trecut.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat că într-un top al fructelor care ne spores numărul de kilograme, cireșele ocupă locul 1. Și asta pentru că soiurile au fost ameliorate de-a lungul timpului și au devenit foarte dulci. Zaharurile, fructoză se depun și ele, așa că dacă sperați să slăbiți mâncând fructe, nicio șansă.

De ce îngrașă cireșele atât de mult

„Cireșele îngrașă teribil. Pe un podium al fructelor care îngrașă, cireșele sunt primele. La toamnă vor fi strugurii care bat orice.”, atrage atenția medicul, care a explicat și de ce cireșele au ajuns să aibă acum atât de multe calorii.

„Iar acum mi se pare că cireșele, prin aceste ameliorări de soi, mi se par că sunt atât de dulci, îmi par aproape grețos de dulci, parcă sunt confiate. Adică sunt din ce în ce mai mari, mai dulci, și nu neapărat că au fost cu pesticide, ci pentru că, sunt sigură, soiurile au fost ameliorate. Adică greu mai găsești cireșele alea apoase și fără gust pe care le aveau bunicii noștri în curte,” a adăugat Mihaela Bilic.

Căpșunile nu ne fac rău la siluetă

Totuși aceasta vine și cu o veste bună. Căpșunile nu îngrașă și sunt indicate în dietă. Însă pepenii sunt la fel de nocivi precum cireșele, când vine vorba de menținerea siluetei.

„Iar cireașa e grea. Un kilogram de cireșe e un castron un pic mai mare. Căpșunile măcar nu au risc pentru siluetă. Dar cireșele, pepenii și strugurii sunt bombă.”, a conchis medicul.