Toți posesorii de Iphone trebuie să știe acest lucru. Acest model poate cauza probleme mari de sănătate. Avertismentul vine chiar de la Apple

26 ian. 2021
Toți posesorii de Iphone trebuie să știe acest lucru. Acest model poate cauza probleme mari de sănătate. Avertismentul vine chiar de la Apple
Iphone 12

Apple a transmis un avertisment către toți posesorii noului model Iphone 12. Din cauza noii funcții pe care o deține, smartphone-ul produs de Apple poate cauza probleme mari de sănătate.

Iphone 12 este unul dintre cele mai cumpărate telefoane la momentul actual, iar în contextul creșterii numărului de vânzări, Apple a ținut să transmită un avertisment tuturor utilizatorilor.

Iphone 12, un adevărat pericol

Conform informării transmise de Apple, spre deosebire de modelele anterioare, Iphone 12 vine pe spate cu un set de magneți puternici dedicați funcției de încărcare prin MagSafe.

Astfel, persoanele care au un pacemaker sau stimulator cardiac implantat, trebuie să aibe mare grijă cum folosesc telefonul. El nu trebuie ținut la piept, sau la nivelul pieptului, deoarece magneții pe care îi are ar putea interfera cu activitatea pacemaker-ului.

Chiar cercetătorii Apple au fost cei care au descoperit acest pericol, motiv pentru care au ținut să și transmită un avertisment la nivel mondial.

Cu alte cuvinte, cei care au un pacemaker sau stimulator cardiac implantat, trebuie să fie foarte atenți atunci când îl folosesc. Telefonul nu trebuie să fie ținut la piept în niciun caz și nici în apropierea inimii sau în apropierae zonei unde a fost implementat pacemaker-ul.

Ce au descoperit specialiștii Apple

Conform datelor obținute de MacRumors, Apple a actualizat de curând un document de suport de pe site-ul companiei care adresează exact problema detaliată mai sus. Gigantul avertizează că o persoană cu un pacemarker nu trebuie să țină ”prea aproape” niciciun fel de accesoriu compatibil cu MagSafe.

Dacă vă întrebați ce înseamnă expresia ”prea aproape”, Apple a făcut și o serie de precizări cu privire la acest lucru. Mai exact, persoanele cu astfel de probleme nu trebuie să țină dispozitivul mai aproape de 15 centimetri în mod normal, iar când este la încărcat, distanța crește la 30 de centimetri.

Avertismentul Apple vine la doar câteva zile după ce mai mulți doctori au descoperit faptul că un iPhone 12 a trecut un defibrilator implantat într-o stare suspendată, când a ajuns aproape de el. Cu alte cuvinte, l-a oprit, deci urmările pot fi catastrofale.