Acești posesori de iPhone au fost înșelați. Vezi dacă te numeri printre ei. Apple trebuie să plătească despăgubiri uriașe. Escrocheria care face înconjurul lumii

Acești posesori de iPhone au fost înșelați. Vezi dacă te numeri printre ei. Apple trebuie să plătească despăgubiri uriașe. Escrocheria care face înconjurul lumii

Gigantul american Apple a acceptat o înțelegere prin care se angajează să plătească nu mai puțin de 113 milioane de dolari pentru soluționarea unui litigiu în Statele Unite ale Americii.

Avocați generali din nu mai puțin de 34 de state americane au acuzat producătorul telefoanelor iPhone că a încetinit voit performanțele telefoanelor, pentru a masca anumite probleme identificate la baterie și pentru a-i face pe utilizatori să cumpere modele noi, transmite Reuters.

Procurorul general Xavier Becerra a anunțat miercuri că suma va fi împărțită între California și celelalte 33 de state implicate în litigiu.

„Acordul convenit astăzi asigură accesul la informaţii pentru consumatori pentru a cumpăra şi utiliza produsele Apple”, a precizat Becerra, potrivit agerpres.ro.

Printre statele implicate în litiu se mai numără și Arizona, Arkansas sau Indiana, însă acesta nu este singurul dosar în care Apple este acuzată că a încetinit voit performanțele propriilor telefoane, cu ajutorul unui software update.

Într-o altă procedură în nume colectiv, Apple a recunoscut că a încetinit performanțele anumitor telefoane, acceptând totodată să plătească daune de până la 500 de milioane de dolari utilizatorilor afectați, pentru a înceta orice acțiune în justiție.

Cum a acționat Apple?

În urmă cu patru ani, în 2016, Apple a profitat de un software update destinat telefoanelor iPhone 6, 7 și SE, pentru a încetini viteza procesoarelor și a evita astfel ca bateria telefoanelor să provoace o supraîncălzire sau o oprire bruscă.

Statele americane susțin că, în loc să înlocuiască bateriile sau să infromeze public cu privire la existența acestei probleme, au preferat să mușamalizeze întregul caz și să apeleze la aceste modificări asupra procesorului, înșelându-și practic clienții.