Care este prețul real al unui Iphone. În România este aproape triplu

Care este prețul real al unui Iphone. În România este aproape triplu

Iphone-urile se numără printre cele mai scumpe telefoane la momentul actual. Nu oricine își poate permite un astfel de telefon, iar de cele mai multe ori, prețurile pentru unul din modelele noi, pornește de la 1.000 de dolari în sus. Probabil vă întrebați dacă acest preț confirmă sau nu valoarea telefonului.

Ei bine, spre deosebire de prețul pe care Apple îl plătește pentru piesele și asamblarea iphone-ului, acesta poate fi chiar și de trei ori mai scump. Digi World exemplifică unul dintre cele mai căutate modele, Iphone XS Mas. În magazinele din Statele Unite, acest telefon costa 1249 de dolari în momentul în care a apărut, iar în România era chiar și mai scump.

Ca și concluzie, întregul preț se datorează brandului, nu pieselor folosite pentru a-l realizat, iar acest lucru în confirmă faptul că componentele sale nu valorează nici jumătate din prețul întreg al telefonului.

Compania TechInsights, din Canada, si-a facut un renume din dezasamblarea smartphone-urilor si estimarea costului total al pieselor, iar noul lor proiect i-a pus pe jar pe utilizatorii de Iphone. Potrivit acestora, pentru a produce un iPhone XS Max, cu o capacitate de stocare de 256 de GB, Apple cheltuiește doar 443 de dolari, o diferență destul de mare față de prețul de vânzare.

Cât costă un Iphone X în realitate

Dacă pentru un Iphone XS Max, Apple cheltuiește aproape 450 de dolari, pentru un Iphone X, de 64 GB, gigantul plătește 395.44 de dolari.  Costurile de productie calculate de TechInsights includ valoarea pieselor si costul de asamblare, potrivit Reuters.

Cea mai costisitoare piesă ale celor două telefoane este display-ul. În cazul Iphone-ului XS Max display-ul are un preț de 80.50 de dolari. În cazul iPhone-ului X, costul este mai redus, însă nesemnificativ. Display-ul penteu Iphone X costă 77.27 dolari, deși are o lungime de 5.8 inchi.

Diferența extrem de mică de preț se datorează faptului că Apple a decis să elimine câteva componente din ecranul XS Max, precum cele necesare sistemul 3D Touch, carepermite utilizatorului să interacționeze diferit cu aplicatiile în funcție de presiunea exercitata pe ecran.

“In total, au indepartat elemente in valoare de aproape 10 dolari, asa ca estimarea de 80 de dolari ar fi devenit 90 de dolari,” a declarat Al Cowsky, ce supervizeaza toata analizele de cost de la TechInsights.