Suferi de sinuzită? Iată cum o poți combate acasă. Plantele care nu dau niciodată greș

12 feb. 2021
Suferi de sinuzită? Iată cum o poți combate acasă. Plantele care nu dau niciodată greș

Sinuzita este una dintre cele mai neplăcute afecțiuni. Mulți dintre noi nici nu știm când o avem, iar pericolele ei cresc odată cu evoluția ei. Totuși, dacă suntem într-o fază incipentă, o putem combate și acasă, cu anumite plante.

Este foarte bine cunoscut încă dintre cele mai vechi timpuri că plantele sunt leacuri naturale pentru sănătate. Fiecare plantă în parte are beneficiile ei și poate trata o serie de  afecțiuni într-u mod natural, scrie doctorulzilei.ro.

Cum îți dai seama că ai sinuzită

Sinuzita este o afecțiune destul de ”ascunsă”. Ea este declanșată de inflamația sinusurilor și afectează foarte mulți români, însă este destul de dificil să îți dai seama dacă suferi sau nu de această boală. Cea mai bună soluție este să apelezi la investigații amănunțite.

Cum apare sinuzita? Ei bine, ea poate fi provocată de o infecție virală, sau bacteriană. Simptomele sunt asemănate unei răceli grave. Aceasta se poate manifesta prin congestie nazală, alterarea mirosului, dar și dureri de cap destul de dese.

Din păcate, cele mai multe persoane își dau seama prea târziu că suferă de o această boală, iar ea se poate transforma treptat într-o problemă cronica. Dacă ai însă aceste plante în casă, le poți folosi pentru a-ți ameliora starea și pentru a te vindeca într-un mod natural.

Plantele care pot combate sinuzita

În cazul în care nu știai până acum, lavanda, eucaliptul și arborele de ceai sunt unele dintre cele mai parfumate plante, iar uleiul produs din ele este cel mai des folosit pentru masajele de relaxare. Pe lângă parfumul îmbietor pe care îl au, aceste plante parfumate pot fi un tratament natural pentru sinuzită.

Uleiul de lavandă este cea mai bună soluție atunci când te confrunți cu sinuzita. Acest lucru se datorează faptului că, acest tip de ulei este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale indicate pentru aromaterapie și are proprietăți calmante puternice.

De asemenea, în cazul în care nu știai, el poate ajuta ameliorarea congestiei nazale și a durerilor de cap. Tot ce trebuie să faci este să inhalezi vaporii. Îl poți combina și cu alte uleiuri esențiale.

Planta care tratează afecținile respiratorii

O altă plantă minune pentru sinuzită este eucaliptul. Uleiul de eucalipt este foarte cunoscut pentru beneficiile sale în tratarea multor afecțiuni respiratorii. De asemenea, datorită conținutului de cineol, acest tip de ulei poate purifica aerul și poate îndepărta în mod eficient bacteriile și germenii.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi 20 de picături de ulei într-o oală cu apă clocotită și să inhalezi aburii. Fă asta timp de cinci minute. Îl poți combina și cu uleiul de lavandă, dar și cu alte uleiuri esențiale.

Uleiul de arbore de ceai este o altă plantă care te poate ajuta atunci când ai probleme cu sinuzita. El are proprietăți antiseptice antibacteriene și antiinflamatoare, care îl fac să fie arma perfectă pentru ameliorarea simptomelor provocate de sinuzită.

La fel ca și în cazul uleiului de lavandă și de eucalipt și acesta trebuie inhalat pentru a ameliora afecțiunile sinuzitei. Toate trei pot fi combinate în cazul în care vrei ceva mai puternic și mai aromat.