Ce se întâmplă dacă mănânci varză murată în fiecare zi. Un medic a spus care sunt beneficiile și cum îți protejează organismul

Ce se întâmplă dacă mănânci varză murată în fiecare zi. Un medic a spus care sunt beneficiile și cum îți protejează organismul
Varza murata

Varza murată este deliciosaă și este bine venită la orice masă. Puțini știu însă ce se întâmplă în organismul nostru când o consumăm și ce beneficii ne oferă. Un medic a prezentat motivele pentru care trebuie să adaugăm acest aliment în rutina noastăr zilnică.

Cătălin Luca, medic internist, cu competenţă în apifitioterapie susține că varza murată poate fi considerat un adevărat medicament natural. Ea este esențială în această perioadă, dat fiind faptul că ajută la întărirea sistemului imunitar.

De asemenea, varza murată este bogată în vitamina B12, și poate să încetinesacă îmbătrânirea. Și sisemul nervos e în siguranță atunci când mâncăm varză murată în fiecare zi, scrie voxbiz.ro.

Beneficiile pe care le are varza murată

Potrivit medicului, varza murată poate trata și anumite afecțiuni atunci când este consumat. Printre acestea se numără una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni, ulcerul. Totul se datorează vitaminei U pe care o conține și care este antiulceroasă.

“Varza murată conţine mai multă vitamina C decât varza în stare crudă, ajutând la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, în varza murată se găseşte vitamina B12, fiind singurul aliment vegetal care o conţine, care încetineşte îmbătrânirea şi protejează sistemul nervos, prevenind pierderile de memorie.

Mai mult decât atât, varza murată este excelentă în tratarea ulcerului, deoarece aceasta conţine vitamina U, vitamină antiulceroasă”, scrie Cătălin Luca,  pe blogul personal.

Care este cea mai sănătoasă varză

Acum, avem două variante, varză crudă și varză murată. Care dintre ele este mai sănătoasă? Specialistul în domeniu a abordat și acest subiect. Potrivit acestuia, ambele tipuri de varză sunt esențiale în diete, motivul principal fiind aportul redus de aclorii.

Un plus însă vine din partea verzei murate. Medicul susține că persoanele care suferă de constipație pot apela la un pahar de zeamă de varză în fiecare zi pentru a rezolva această problemă.

”Atât varza murată, cât şi cea crudă sunt recomandate în diete şi cure de slăbire datorită aportului caloric foarte redus. Persoanele hipotensive pot consuma zilnic câte un pahar de zeamă de varză murată, de asemenea şi persoanele care suferă de constipaţie”, a mai explicat specialistul.

Varza murată poate trata boli grave

Dacă alegi să consumi varză murată în fiecare zi, trebuie să știi că aceasta are și efect anticangerigen, dar și antitumoral. Medicul specialist susține că 200 de grame de varză sunt suficiente pentru a ne feri de aceste boli grave.

Studiile au demonstrat și ele acest lucru. Mare atenție însă cum o consumați. Cu cât este gătită mai rapid, cu atât este mai sănătoasă.

“Cancerul este una dintre bolile în care consumul de varză are rezultate spectaculoase. Studiile efectuate au arătat că varza consumată în stare crudă, gătită rapid sau murată are efecte anticancerigene şi antitumorale. Dacă 3-5 zile pe săptămână consumăm 200 grame de salată de varză ne punem la adăpost de o multitudine de forme de cancer”, explică dr. Cătălin Luca.