Cine este Elon Musk, geniul inventator? A fondat Tesla și Space X, vrea să implanteze cipuri în creierul uman și l-a depășit pe Bill Gates în topul celor mai bogați oameni ai lumii

24 nov. 2020
Cine este Elon Musk, geniul inventator? A fondat Tesla și Space X, vrea să implanteze cipuri în creierul uman și l-a depășit pe Bill Gates în topul celor mai bogați oameni ai lumii

În vârstă de 49 de ani, Elon Musk este un inventator de geniu, inginer, antreprenor, investitor și filantrop. Este părintele automobilelor electrice, dezvoltând compania Tesla, a revoluționat zborurile în spațiu, reușind să inventeze rachetele reutilizabile (Space X), este un deschizător de drumuri în domeniul contopirii omului cu robotul, având în plan să implanteze cipuri în creierul uman (Neuralink) și tocmai l-a depășit pe Bill Gates în topul celor mai bogați oameni ai lumii. 

Elon Musk. Primii pași

Născut în Pretoria, Africa de Sud, Elon Musk a demonstrat încă de mic valențe antreprenoriale. În 1995 fonda, alături de fratele său, compania Zip2, care presupunea un ghid online al orașelor, revoluționar la acea vreme. Patru ani mai târziu a vândut partea sa de acțiuni, câștigând astfel nu mai puțin de 30 de milioane de dolari, bani cu care și-a început ascensiunea.

Rând pe rând, a înființat Paypal, Tesla sau SpaceX, companii care sunt astăzi adevărați giganți în domeniile lor de acțiune.

Inventatorul celui de-al cincilea mod de transport

Hyperloop One este una dintre ideile prin care Elon Musk vrea să revoluționeze industria transportului. Acesta lucrează la un tub vidat în interiorul căruia ar trebui să circule capsule presurizate care ar trebui să poată atinge până la 1000 km/h. Proiectele pilot prevăd conectarea prin Hyperloop One a orașelor San Francisco și Los Angeles, precum și Dubai și Abu Dhabi.

Elon Musk și colonizarea planetei Marte

Pe de altă parte, prin crearea companiei Space X, Elon Musk a revoluționat zborul în spațiu, reușind să creeze prima rachetă orbitală reutilizabilă. Acest lucru a dus la reducerea substanțială a costurilor pe care le presupune zborul în spațiu.

Cel mai ambițios obiectiv al Space X este trimiterea omului pe Marte și crearea unei colonii pe planeta roșie, pentru a evita astfel extincția umană.

Elon Musk și fuziunea omului cu computerul

Neuralink este una dintre cele mai noi companii ale inventatorului de origine sud africană. Compania își propune să trateze boli critice cu ajutorul unor cipuri implantate în creier. De acolo și până la a învăța o limbă străină în doar câteva minute, prin downloadarea unui program, mai este doar un pas, susține Elon Musk.

Al doilea cel mai bogat om al Planetei

Elon Musk l-a devansat pe Bill Gates în topul miliardarilor realizat de Bloomberg, devenind astfel al doilea cel mai bogat om al Planetei, cu o avere totală estimată la 127,9 miliarde de dolari. În fața lui se mai află doar fondatorul Amazon, Jeff Bezos, cu o avere estimată la 182 de miliarde de dolari.

Clasamentele cum este şi cel realizat de Bloomberg se bazează pe informaţii publice privind valorile deţinute ca acţiuni, proprietăţi imobiliare, obiecte de artă şi alte bunuri de lux. În clasamentul Forbes al miliardarilor, Musk se află pe locul al patrulea, cu 110,5 miliarde de dolari.