Consumă o linguriță de ulei de măsline în fiecare dimineață! Vei fi uimit de ceea ce vei simți că se întâmplă în corpul tău. Efectele pozitive sunt multiple

19 ian. 2021
Consumă o linguriță de ulei de măsline în fiecare dimineață! Vei fi uimit de ceea ce vei simți că se întâmplă în corpul tău. Efectele pozitive sunt multiple
Foto: Megan Markham on Unsplash

Uleiul de măsline este un adevărat leac natural pentru organismul tău. Deși multe persoane aleg să-l folosească în prepararea mâncărurilor, puțini știu ce se întâmplă atunci când el este consumat simplu, dimineața.

Uleiul de măsline este elementul esențial în diete, iar totul se datorează nutrienților de bază pe care îi deține. De asemenea, pe lângă beneficiile interne pe care le are asupra organismului, uleiul de măsline este folosit și în prepararea produselor cosmetice și poate fi considerat un adevărat miracol pentru piele, scrie voxbiz.ro.

O linguriță de ulei de măsline consumată dimineață

Probabil te întrebi ce alte beneficii poate oferi un consum regulat de ulei de măsline dimineața. Primul lucru pe care trebuie să îl știi este că pielea ta va fi mult mai sănătoasă. Consumul regulat de ulei de măsline poate reduce inflamația la nivelul pielii și de asemenea poate preveni apariția prematură a ridurilor.

De asemenea, pielea ta va fi mult mai hiratată, elastică, dar și mai luminoasă.

Acum că știi deja beneficiile externe, trebuie să le știi și pe cele interne. În cazul în care nu știai până acum, consumat dimineața, uleiul de măsline te poate ajuta să elimini kilogramele nedorite. Studiile au demonstrat că organismul nostru nevoie de grăsimi sănătoase care sunt esențiale pentru numeroase funcții.

De ce dimineața? Ei bine, arderile din organism sunt mai puternice în prima parte a zilei, așa că va fi bine atât pentru organismul tău cât și pentru silueta ta să consumi această linguriță de ulei de măsline imediat ce te trezești.

Uleiul de măsline protejează creierul

Un alt beneficiu important pe care îl are uleiul de măsline este faptul că îți protejează creierul. Consumul regulat de ulei de măsline este esențial pentru eliminarea plăcilor de colesterol care ar putea bloca vasele de sânge. De asemenea, circulația sângelui la nivelul creierului va fi mult mai bună.

Uleiul de măsline te apără și de bolile neurodegenerative. Consumul regulat poate scădea riscul la Alzheimer.

Pe lângă protecția pe care o are asupra creierului tău, uleiul de măsline este de mare ajutor și în cazul articulațiilor. Fitonutrienții din uleiul de măsline reduc durererile articulare și senzația de încheieturi înțepenite cu care se confruntă cei care suferă de artrită.

Și digestia ta va fi mai bună dacă introduci uleiul de măsline în meniul tău zilnic. Studiile au demonstrat că uleiul de măsline poate combate bacteriile nocive existente în intestine. Totuși, lucrurile nu se întâmplă pur și simplu.  Pentru a avea rezultate optime, trebuie să consumi o lingură de ulei de măsline extravirgin, în fiecare dimineață timp de cel puțin două săptămâni.

Un alt lucru important pe care trebuie să îl știi despre uleiul de măslin este că acesta echilibrează nivelului de zahăr în sânge, fiind astfel leacul natural pentru o glicemie mai scăzută.