Producătorul de telefoane care a luat-o înaintea Apple. Vrea să construiască mașini electrice și să le lanseze în acest an

01 mart. 2021
Producătorul de telefoane care a luat-o înaintea Apple. Vrea să construiască mașini electrice și să le lanseze în acest an
Apple, California

Apple a anunțat că ia în calcul producerea de mașini electrice, însă vestea marii companii i-a pus pe gânduri și pe competitori, așa că, un alt producător de telefoane anunță că va produce și el mașini electrice.

Dacă vă întrebați despre ce producător de telefoane este vorba, ei bine, este simplu de ghicit. Huawei se bazează pe experiența Chinei la capitolul producție de mașini electrice, așa că s-a gândit să facă pasul cel mare.

Mașinile ar putea fi lansate chiar în 2021

Surse au declarat pentru Reuters, că primele modele ar putea fi lansate chiar anul acesta, iar motivul principal în reprezintă temerile Huawei, conform cărora, piața telefoanelor a ajuns la saturație.

Cu cine a semnat? Nu a fost încă semnat nimic, însă există discuții între Huawei și o altă companie locală – Changan Automobile, dar și cu alte companii auto pentru a utiliza fabricile lor în vederea producerii de vehicule electrice.

De asemenea, Huawei discută cu BluePark New Energy Technology, sprijinit de grupul chinez BAIC, fabricarea de modele electrice, susțin mai multe surse.

Apple a venit cu ideea

Un lucru important de știut este faptul că prima oară, Apple a fost cel care a vorbit despre mașini electrice. Americanii i-ar fi ales ca parteneri pe cei de la Kia, iar de aici, ideea a prins alt contur.

La momentul actual nu se știe încă dacă noua mașină va fi Apple – dezvoltată de Kia sau mașină Kia – dezvoltată de Apple. Nu este totuși prima oară când Apple ia o astfel de inițiativă.

Un parteneriat între Apple și Hyundai – Kia a mai fost negociat în anul 2018, dar nu s-a finalizat niciodată, așa că e posibil ca de această dată, discuțiile să avanseze și să se ajungă la un acord.

Va fi cu adevărat o mașină?

Mai este și o altă variantă. Există posibilitatea ca cei de la Apple să urmărească, de fapt, să se perfecționeze în inteligență artificială și condusul autonom.

Cu alte cuvinte, de la o simplă mașină electrică am putea ajunte, la un model cu noi tehnologii dezvoltate și testate suficient de mult încât să fie utilizate apoi la scară largă în diverse domenii.

Acum, momentul cheie va fi atunci când vom vedea cine va fi primul producător, Apple, sau Huawei?