Un supermarket scoate la vânzare telefoane smartphone cu reduceri de 50%. Cum este posibil și unde găsiți ofertele

23 nov. 2020
Un supermarket scoate la vânzare telefoane smartphone cu reduceri de 50%. Cum este posibil și unde găsiți ofertele

Un supermarket din România scoate la vânzare telefoane tip smartphone cu reduceri de până la 50% , grație unui parteneriat încheiat cu un startup românesc.

Retailerul Auchan a încheiat un parteneriat cu startup-ul românesc fenix.eco, prin care scoate la vânzare peste 10 modele Apple și Samsung recondiționate, cu prețuri cu până la 50% mai mici decât telefoanele noi.

Smartphone-urile recondiționate vin la pachet cu accesorii noi și chiar cu o garanție de 1 an. Proiectul pilot se desfășoară în Auchan Titan și Auchan Drumul Taberei, urmând ca, în funcție de rezultate, proiectul să fie dezvoltat în cât mai multe supermarketuri Auchan.

„Suntem bucuroși că am putut demara această colaborare cu fenix.eco, un start-up care, prin modelul său de business, se aliniază misiunii noastre de a reduce amprenta asupra mediului înconjurător, prin extinderea perioadei de utilizare a produselor.

Astfel, introducem în oferta noastră o soluție inovatoare pentru comerțul în magazine de mare suprafață: telefoane recondiționate, cu garanție, la prețuri excelente”, a declarat Ionuț Ardeleanu, Director General Auchan.

Fenix.eco înoată împotriva curentului

„Într-un moment în care majoritatea retailerilor se orientează către online, fenix.eco face exact opusul. Suntem un magazin online care se extinde în comerțul cu amănuntul tradițional. Cred că aceasta este mișcarea potrivită pentru startup-ul nostru, având în vedere însăși natura acestor produse.

Smartphone-urile recondiționate sunt încă un concept nou în România. Trebuie să le oferim consumatorilor și o experiență directă pentru a le câștiga încrederea. Din acest motiv, are sens să ne vindem dispozitivele și în magazine fizice, nu doar online”, a spus antreprenorul Grégoire Vigroux.

Dacă în România, conceptul de smartphone recondiționat este abia la început, în Vestul Europei, acesta capătă din ce în ce mai multă popularitate. Spre exemplu, în Franța și Germania, smartphone-urile au reprezentat mai mult de 10% din totalul pieței în 2019.