Oprah Winfrey, povestea femeii care a luptat cu destinul. Care au fost cele mai mari obstacole din viața sa și cum a ajuns atât de departe

24 dec. 2020
Oprah Winfrey, povestea femeii care a luptat cu destinul. Care au fost cele mai mari obstacole din viața sa și cum a ajuns atât de departe
Sursă foto: people.com

Oprah Winfrey continuă să influențeze milioane de oameni prin vorbele sale pozitive. Puțini știu însă că dincolo de curajul pe care l-a avut și dincolo de optimismul pe care îl arată acum, vedeta a trăit perioada extrem de dificile în perioada copilăriei, peste care nu mulți ar fi putut trece vreodată.

Oprah Winfrey este la ora actuală cea mai bogată femeie de culoare din lume și, în același timp, cea mai mare filantroapă a Statelor Unite. În ciuda impedimentelor din viața sa, ea a reușit să își mențină capul sus și să continue să viseze, lucru care a dus-o, cel mai probabil, dincolo de limitele imaginației sale.

Cine este Oprah Winfrey

Pe 29 ianuarie 1954, într-un ținut sărac din Mississippi, s-a născut Oprah Winfrey, o personalitate care avea să schimbe mentalități câțiva ani mai târziu.

Copilăria ei nu a fost una ruptă din basm. Mama vedetei era minoră la acea vreme, iar tatăl ei, care lucra în mină la acea vreme, a dispărut chiar cu puțin timp înainte de nașterea sa. Numele de ”Oprah” a fost și el o întâmplare. Inițial, vedeta trebuia să se numească ”orpah”, o denumire cu semnificați biblică, însă din cauza lipsei de cunoștințe, numele ei a fost scris greșit.

Viața lui Oprah Winfrey a devenit din ce în ce mai dificilă pe parcursul anilor. Pe lângă faptul că era nevoită să triască într-o sărăcie de neimaginat, vedeta a fost și abuzată sexual, lucru despre care vorbit deschis de abia în anul 1986.

”Când aveam 9 ani, am fost violată de un văr, apoi de un alt membru al familiei, pe urmă de încă unul. Eram distrusă, nu mai suportam. Am rămas însărcinată și am ascuns acest lucru. Voiam să mă sinucid, credeam că nu exisă o altă cale, credeam că singura soluție este să mor. Chiar am plănuit cum să fac acest lucru. Dacă aș fi avut acces la internet, probabil că astăzi nu mai eram în viață, acum poți găsi pe Google metode să te sinucizi”, mărturisea atunci Oprah, într-u interviu acordat pentru The Hollywood Reporter.

Ce studii are Oprah Winfrey

Dacă unele persoane au clacat în urma abuzurilor sexuale sau în urma traumelor trăite în perioada copilăriei, o perioadă destul de fragilă, atât pentru psihic cât și pentru suflet, Oprah Winfrey a făcut exact opusul. Vedeta a fost motivată din toate punctele de vedere să facă un pas înainte și să fugă cât mai repede din mediul toxic în care trăia de ani de zile, iar asta a și făcut fără să stea prea mule pe gânduri.

Schimbările majore din viața sau a început încă de la vârsta de 14 ani, atunci când Oprah a rămas însărcinată și a pierdut sarcina. Vedeta mărturisea în urmă cu mult timp în urmă că studiile au fost singurul lucru care a ajutat-o să treacă cu bine atât peste pierderea sarcinii cât și peste traumele din perioada copilăriei.

Oprah Winfrey în 1990

S-a concentrat și a reușit. Oprah s-a făcut remarcată la orele de dramă și de discurs, unde a obținut rezultate incredibile, iar la 17 ani, chiar înainte de a intra la Universitatea din Tennesse, cu bursă de merit, un alt lucru total neașteptat s-a întâmplat în viața vedetei.

Cum a ajuns în televiziune

Aceasta a câștigat concursul de frumusețe Miss Black Tennessee și a fost angajată la un post local de radio. Treptat, visul ei spre o viață mai bună părea să meargă pe drumul cel bun.

Nu a durat mult, iar la 19 ani, Oprah a decis să renunțe la studii pentru a deveni prima femeie de culoare prezentatoare de știri din Nashville, însă această decizie a costat-o destul de scump. Vedeta s-a confruntat cu jigniri, hărțuiri și chiar rasism în timpul perioadei în care a lucrat, dar nici măcar asta nu a învins-o.

Viața i-a pregătit surprize mari lui Oprah. Cu siguranță nici ea nu se aștepta ca 13 ani mai târziu să aibe propriul show de televiziune, difuzat în peste 140 de țări, însă după traumele suferite de-a lungul vieții, se poate spune că vedeta a primit o recompensă.

Ce avere are Oprah Winfrey

După o muncă intensă, averea vedetei este una pe măsură. Conform datelor publicate de Bloomberg Billionaires în anul 2018, Oprah Winfrey ocupa locul 500 în topul celor mai bogați oameni din întreaga lume, iar averea sa estimată la 4 miliarde de dolari.

De cealaltă parte însă, un an mai târziu, în 2019, Forbes menționa că Oprah are o avere de 2,7 miliarde de dolari, așa că rămâne încă un mister suma reală pe care vedeta o încasează.

Aparițiile ei televizate au fost și ele plătite pe măsură, În anii 2011-2012, vedeta a câștigat în jur de 165 de milioane de dolari doar din aceste apariții. De asemenea, Oprah mai este și unul dintre acționarii sistemului ”Weight Watchers”, unul dintre cele mai de succes sisteme de diete și fitness din SUA, așa că, pe lângă salariul pe care îl are, vedeta obține și de aici niște sume destul de mari.

Conform datelor publicate de Forbes, acțiunile ei avut o ascensiune record, de la 43,5 milioane de dolari, la 400 de milioane de dolari.

Potrivit Forbes, acțiunile ei au crescut de la 43,5 milioane dolari la 400 milioane dolari. De asemenea, în cazul în care nu era suficient, vedeta mai deține și propria televiziune, în parteneriat cu Discovery Communications. Surprinzător este faptul că în anul 2017, Discovery i-a platit lui Winfrey 70 de milioane de dolari pentru a-și crește dreptul de proprietate la peste 70%.

Cu alte cuvinte, povestea lui Oprah Winfrey, este o adevărată lecție de viață. Traumele sau perioadele dificile din viața unei persoane nu vor putea niciodată să oprească un destin puternic, așa că nimeni nu are nicio scuză.