Cine este si ce studii are Anca Dragu, prima femeie președinte al Senatului din România. Detalii interesante despre aceasta

Cine este si ce studii are Anca Dragu, prima femeie președinte al Senatului din România. Detalii interesante despre aceasta
Sursă foto: stiri.plus

Rezultatul alegerilor parlamentare a generat o adevărată premieră în România. Anca Dragu, fost ministru de Finanțe a devenit prima femeie care conduce Senatul din România. Puțini știu însă ce studii are la bază noul președinte al Senatului și cum a evoluat întreaga sa carieră.

Anca Dana Dragu Paliu s-a născut la data de 3 mai 1972 și este de profesie economistă. Aceasta a absolvit  Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din București, apoi, a urmat un program de studii postuniversitare în politici economice și afaceri internaționale, la Universitatea Georgetown din Statele Unite ale Americii.

De asemenea, ulterior, aceasta a finalizat și masterul în politici publice de la SNSPA, iar mai târziu, a devenit doctor în științe economice, tot la Academia de Studii Economice București.

Care a fost primul job al Ancăi Dragu

La scurt timp după ce și-a făcut un CV destul de consistent, între anii 1996 și 2001, Anca Dragu a fost economist în cadrul Băncii Naționale a României (BNR). De asemenea, din 2001 și până în 2013, aceasta a lucrat în cadrul Fondului Monetar Internațional, iar în perioada 2013-2015 aceasta a fost a fost analist economic în cadrul Comisiei Europene.

Motivul pentru care a renunțat la o astfel de funcție este unul bine întemeiat. Anca Dragu a renunțat la postul ei de la Comisia Europeană în anul 2015, pentru a ocupa funcția de ministrul al Finanțelor Publice, în Guvernul condus de Dacian Cioloș, însă acest lucru nu a durat prea mult.

Anca Paliu Dragu, noul președinte al Senatului

Anca Dragu a deținut funcția de ministru de Finanțe doar doi ani de zile, în 2017, Viorel Ștefan luându-i locul. Și la Minister a fost o adevărată premieră, Anca fiind a doua femeie Ministru al Finanțelor din istoria României, după Ioana Petrescu.

O adevărată mândrie pentru USR

Anca Dragu a fost propusă de Dacian Cioloș pentru funcția de președinte al Senatului. El a precizat că fostul ministru de Finanțe va lucra în parteneriat cu Ludovic Orban la Camera Deputaţilor. De asemenea, copreședintele USR a mai subliniat faptul că își dorește foarte mult să demonstreze faptul că partidul pe care îl conduce este format din oameni serioși și competenți.

”Deci suntem pregătiţi să ne asumăm guvernarea, să ne asumăm conducerea politică executivă a României şi în Parlament, aşa cum am spus în campanie, şi să demonstrăm că USR PLUS este un partid serios, cu oameni competenţi. Important va fi în perioada următoare să ne împărţim resursele umane pe care le avem în partid”, a spus Dacian Cioloș, luni, la Digi24.