Atenție pensionari! Nu mai crește nici o pensie. Au omis să spună adevărul până la capăt

10 feb. 2021
Atenție pensionari! Nu mai crește nici o pensie. Au omis să spună adevărul până la capăt

Nu mai crește nici o pensie, sau cel puțin acest lucru este valabil pentru următorii doi ani. După cum se știe foarte bine, Ludovic Orban a anunțat deja că pensiile nu vor mai fi majorate, însă nu a spus adevărul până la capăt.

S-a ajuns la un moment în care pensionarii nu mai știu ce să creadă despre veniturile lor. Însă, analistul politic Bogdan Chrieac are un răspuns dur pentru ei pe care trebuie să îl accepte.

Pensionarii nu au fost informați

Potrivit acestuia, pensionarii nu au fost informați în permanență cu privire la schimbările care vor avea loc din punct de vedere financiar și oricum, adevărul nu a fost spus mereu până la capăt.

Analistul susține că legea bugetului a fost ”băgată pe gât”, iar fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru a tot promis un lucru care nu s-a întâmplat niciodată, majorarea pensiilor cu 40%, care trebuia să fie aplicată încă din septembrie 2020.

„Nu au spus întotdeauna adevărul până la capăt, dar asta nu înseamnă că publicul din România nu a fost în permanenţă informat. Eu cred că pensionarii din România nu au dorit această majorare de pensie. Un Guvern spune ce vrea. S-a trecut, prin legea bugetului adoptată prin angajarea răspunderii, – a fost prima dată când nu s-a mai discutat în Parlament Legea bugetului, v-a fost băgată pe gât – majorarea pensiilor la 1 septembrie cu 40%.

Guvernul a spus tot timpul – o văd pe doamna Violeta Alexandru şi acum – „se va respecta legea, se va respecta legea”, a spus Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Un interes electoral

Analistul politic a mai preciazat că la mijloc a fost și un interes electoral pe care nu mulți l-au luat în seamă. Majoritea pensionarilor îi susțin pe social democrați, așa că ce rost mai avea? Spre deosebire de alegerile trecute, în 2020, pensionarii au fost prezenți la vot într-un număr destul de mic, iar PNL-ul nu a fost intresat de acest aspect.

„Nu este cazul să mai dea fiindcă zona asta de pensionari este apropiată de socia-democrație. Este adevărat că, la ultimele alegeri, foarte puţini pensionari au ieşit la vot şi mai puţini pensionari au votat cu PSD, iar liberalii şi USR-ul nu sunt interesaţi de această zonă care, în mod normal, nu îi votează pe dânşii.

Chestiunea asta, că publicul nu a fost informat… Ba da! Dacă eu am promis 40% şi v-am dat 14%, este clar că nu îmi ţin promisiunile”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Nici la anul nu se majorează pensiile

Bogdan Chirieac a vrut să nu-i mai amăgească pe români, așa că i-a avertizat să nu se aștepte la o majorare a pensiilor nici în 2022. De asemenea, un alt aspect este faptul că pensionarii nu și doresc această majorate deloc, iar Guvernul nu face altceva decât să profite de ”naivitatea” tuturor și promite lucruri care nu se vor întâmpla, sau cel puțin nu în următorii doi ani.

”Să nu credeţi că pe 1 ianuarie 2022 se majorează pensiile. De unde să majoreze pensiile? Să fim serioşi! Câtă naivitate să ai să mai crezi în astfel de promisiuni? Câtă naivitate poate avea o persoană? Atunci când PSD a spus „băi, fraţilor, ieşiţi la vot”, lumea a spus „eu nu mai pot cu ciuma roşie, nu mai pot că nu e Dragnea la puşcărie” – când se majoraseră pensiile, salariile. Dragnea e la puşcărie, deţinut politic, nu e niciun fel de problemă. Poporul muncitor este în extaz. Și, atunci, despre ce vorbim? Pensionarii nu au vrut această majorare de pensii”, a mai spus analistul.