Se majorează pensiile. Raluca Turcan a spus clar. Toți pensionarii trebuie să afle

Se majorează pensiile. Raluca Turcan a spus clar. Toți pensionarii trebuie să afle
Raluca Turcan, ministrul Muncii

Majorarea pensiilor se apropie din ce în ce mai mult de realitate, conform ultimelor declarații făcute de ministrul Muncii, Raluca Turcan. Acesta a anunțat când ar putea crește veniturile pensionarilor.

Raluca Turcan a anunțat că își dorește o creștere importantă a pensiilor. Ea a vorbit și despre indexarea acestora, care ar urma să se întâmple în toamna acestui an, mai exact în luna septembrie.

Când cresc pensiile

Majorarea pensiilor nu este un secret, așa că ministrul Muncii a adăugat că deficitul la 7,1 – 7,4% trebuie menținut și e nevoie de eforturi comune pentru acest lucru. Legat de creșterea pensiilor, acest lucru va fi anunțat la momentul potrivit, a adăugat ministrul.

”Eu doresc indexarea pensiilor în luna septembrie. Evident că ministrul Muncii cere mai mult. Am cerut o creștere importantă a pensiilor. Pe de altă parte, e evident că trebuie să ținem deficitul la 7,1 – 7,4% și trebuie să facem eforturi cu toții. O să anunțăm cu cât vom putea crește propriu-zis pensiile”, a declarat Raluca Turcan.

Premierul țării pe de altă parte nu a primit prea bine vestea majorării pensiilor. El mărturisea că veniturile pensionarilor au fost deja majorate la începutul anului.

Ce pensii vrea Raluca Turcan

Pe lângă majorarea pensiilor, o altă discuție intensă la momentul actual este cea a eliminării pensiilor speciale. Și pentru această problemă, Raluca Turcan are o soluție.

Ministrul Muncii a anunțat că aceste pensii vor intra în analiză la Minister. Ea a mai precizat că în momentul e față se caută formule juridice, pentur ca aceste pensii să fie bazate pe principiul de contributivitate.

Stagiul de cotizare este și el esențial în acest context și nu poate fi exclus. În ceea ce privește formula finală, Raluca Turcan a precizat că o va prezenta doar atunci când va fi gata.

”Pensiile speciale, cu excepţia pensiilor ocupaţionale, intră şi ele în analiza noastră, în sensul în care suntem în căutarea unei formule juridice, căutăm mai multe variante prin care şi la pensiile speciale să asigurăm un principiu de contributivitate.

Stagiul de cotizare rămâne evident, vom discuta ce va presupune acest stagiu de cotizare. Nu e un indicator pe care să poţi să îl excluzi. Nu pot să vă prezint acum formula până când nu avem varianta finală”, a mai menționat ministrul.