PSD-ul îl vrea suspendat pe Klaus Iohannis. Răsturnare de situație chiar după alegerile parlamentare

09 dec. 2020
PSD-ul îl vrea suspendat pe Klaus Iohannis. Răsturnare de situație chiar după alegerile parlamentare
Klaus Iohannis, președintele României

Rezultatele alegerilor parlamentare stârnesc un adevărat haos pe scena politică. Ludovic Orban a demisionat din funcția de premier, iar demisiile continuă să curgă. De asemenea, acum este luată în calcul chiar și suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

Odată cu victoria PSD la alegerile parlamentare, Marcel Ciolacu a trecut la amenințări. Acesta a precizat că nu exclude ideea de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, în cazul în care social democrații nu vor ajunge la guvernare, așa cum este normal, având în vedere rezultatele de la alegeri.

“Eu vă spun că vom lupta cu toate armele constituționale dacă se continuă cu această bătaie de joc la adresa românilor. Nu exclud varianta suspendării președintelui, având în vedere situația actuală. Suntem într-o criză sanitară. Astăzi am avut un nou record la decese. S-a strâns această gașcă de perdanți.

Nu e momentul unei suspendări în momentul de față. Suspendarea președintelui e o măsură extremă, e ultima măsură care se va întâmpla”, a spus Marcel Ciolacu, la TVR 1.

Liderul PSD știe și ce va urma în România. Acesta avertizează cu privire la o explozie a numărului de infectări cu noul coronavirus. De asemenea, Ciolacu a mai menționat că dacă România nu se afla în plină pandemie, suspendarea lui Klaus Iohannis ar fi avut loc deja.

”Va fi o explozie de infectări. Sper să testeze masiv populația. Dacă nu ar fi fost pandemia, probabil că am fi luat mai repede în calcul suspendarea”, a mai spus liderul PSD.

PSD-ul nu acceptă un refuz

Marcel Ciolacu a mai precizat că dacă PSD-ul nu va fi chemat primul la Cotroceni, social democrații nu vor merge deloc la consultări. El a subliniat faptul că, având în vedere voturile date de români, PSD-ul trebuie să fie primul partid invitat și nicidecum PNL-ul care a înregistrat un eșec.

“Primul partid care trebuie invitat la Cotroceni trebuie să fie PSD. Sper că președintele Iohannis nu va chema PNL înaintea PSD. Sper să nu jignească câștigătorii acestor alegeri. Dacă nu vom fi chemați primii, e posibil să nu mergem la consultări. Perioada campaniei și a jignirilor eu cred că a apus. Președintele ar trebui să aibă respect față de toată clasa politică”, a mai menționat liderul PSD.