Instagram va închide conturile acestor persoane. Decizie drastică luată de rețeaua de socialziare

12 feb. 2021
Instagram va închide conturile acestor persoane. Decizie drastică luată de rețeaua de socialziare
Instagram

Instagram nu rămâne indiferentă la anumite probleme. La fel ca și în cazul deciziei luate de Facebook, rețeaua de socializare a anunțat că va închide contul persoanelor care vor face abuz de platformă.

Cu alte cuvinte, Instagram are o problemă cu agresivitatea online, bullying-ul și hărțuirea. Așa că utilizatorii care nu vor ține cont de acest lucru, cel mai probabil se vor trezi că rămân fără cont.

Instagram închide conturile acestor utilizatori

Instagram face eforturi pentru a combate hărțuirea și mesajele directe cu care unii utilizatori se confruntă destul de des. Rețeaua de socializare a anunțat că va bloca definitiv toate conturile care încalcă regulile platformei, folosind un mecanism foarte simplu.

Astfel, dacă o persoană hărțuiește un alt utilizator, îi vorbește urât, sau îi trimite mesaje amenințătoare, poate fi raportat. Echipa Instagram se ocupă de restul, iar persoana în cauză ar putea rămâne fără contul de socializare.

Decizia drastică nu a fost luată din senin. Ea vine ca răspuns după ce mai mulți jucători de fotbal din Marea Britanie s-au confruntat cu o serie de mesaje rasiste în interiorul aplicației. În acest context, pe blogul oficial al Instagram a apărut o postare în care se menționează expres ”abuzul online rasist la adresa jucătorilor de fotbal”.

Ce tehnologie va folosi Instagram

Instagram explică și modul în care se va ocupa de aceste reporturi. Echipa a anunțat că nu monitorizează mesajele private, ci folosește o tehnologie care depistează manifestările de bullying din comentariile pe care le primești la postări.

Doar în momentul în care o persoană se confruntă cu o astfel de situație în privat, o poate raporta, iar aceasta va fi analizată rapid pentru a se rezolva problemele.

Care este diferența? Ei bine, dacă înainte cineva raporta un cont pentru hărțuire, persoana în cauză nu mai putea trimite mesaje pentru o perioadă de timp, apoi totul revenea la normal.

De acum însă, contul va fi blocat pentru totdeauna dacă cineva va încălca prevederile.

”De asemenea, vom dezactiva conturile noi create pentru a ocoli restricțiile referitoare la mesaje și vom continua să dezactivăm conturi dacă aflăm că au fost create pentru simplul motiv de a trimite mesaje abuzive”, se mai menționează în mesajul publicat de oficialii Instagram pe blogul companiei.