Informația care-l distruge total pe Ludovic Orban! Cui a dat 40 de milioane de euro, în timp ce mii de firme dădeau faliment și milioane de oameni rămâneau fără joburi? Klaus Iohannis supărat la maxim (SURSE)

19 iul. 2021
Informația care-l distruge total pe Ludovic Orban! Cui a dat 40 de milioane de euro, în timp ce mii de firme dădeau faliment și milioane de oameni rămâneau fără joburi? Klaus Iohannis supărat la maxim (SURSE)
Ludovic Orban este acuzat de trădare de propriul partid

Anul 2020 a fost unul extrem de greu pentru multe industrii. Cei din HoReCa și turism în general și-au văzut afacerile spulberate. Pierderile au fost abisale, peste 95%. Mulți oameni au rămas șomeri, alții au reușit să se reprofileze. În acest context dramatic, Ludovic Orban, premier la acel moment, a decis să aloce 40 de milioane de euro ca ajutor pentru presă.

O analiză a Capital arată că anul 2020 a fost cel mai profitabil din istorie pentru mass media. Publicațiile lui Dan Andronic au avut un profit de peste 1 MILION de euro, deși au fost aplicate tăieri de salarii angajaților pe motiv că nu mai sunt bani. Paradoxal este că fix Dan Andronic ar fi dat ordin să se publice această analiză. Motivul? Probabil disperare mare. Haos…

Ludovic Orban a dat ajutor de stat presei în anul în care presa a câștigat mai mulți bani ca niciodată

În analiza Capital se mai arată profituri enorme și pentru alte trusturi de presă. Toate cu încasări de milioane de euro și toate înregistrând recorduri absolute. Adică niciodată de la înființare nu au făcut mai mulți bani decât în pandemie.

Iar Ludovic Orban s-a decis să ajute… tot presa? Sau mai bine zis patronii de presă, pentru că mulți angajați s-au văzut cu salariile tăiate pe motiv de pandemie, deși încasările erau astronomice.

O sursa politică a dezvăluit pentru VoceaBanilor.ro că ideea „bani pentru presă” ar fi provenit chiar de la Dan Andronic și că premierul și-ar fi însușit-o. Dacă este sau nu așa, cu siguranță știu mai bine cei doi.

Numeroase firme au intrat în faliment în pandemie, așteptând ajutor de la Guvern

Totuși articolul în care Capital, publicația lui Dan Andronic, arată cât de mulți bani au încasat toate site-urile din România, îl îngroapă definitiv pe Ludovic Orban. Acesta a ales să dea bani către mass media, în timp ce numeroase industrii se prăbușeau. Mulți actori nu au mai avut efectiv cu ce să-și plătească facturile, cei din turism și HoReCa au fost nevoiți să se închidă sau să trăiască doar din economii.

Florin Cîțu ar fi fost cel care s-ar fi opus acestui proiect și de altfel, atunci când acesta a ajuns premier a și refuzat să plătească ultimele facturi, care mai erau de achitat către presă. De asemenea, conform surselor VoceaBanilor.ro, Klaus Iohannis ar fi foarte supărat și nervos din cauza acestei situații.

Însă acest mod defectuos de a folosi banul public în pandemie vine cu probleme serioase de imagine pentru Ludovic Orban. Și poate nu doar de imagine. Buna guvernare nu înseamnă a da bani bogaților și a-i lăsa să se zbată în și mai multă sărăcie pe cei săraci.

Dan Andronic a încheiat o înțelegere cu DNA pentru libertate, folosind ca instrument publicațiile obținute suspect?

Reamintim că în piață se zvonește că Dan Andronic ar fi încheiat o înțelegere cu șeful DNA, Crin Bologa, pentru ca acesta să fie achitat în dosarele pe care le are împreună cu Elena Udrea. Patronul Evz-Capital are deja o condamnare cu suspendare în dosarul Băneasa, iar încă una similară ar însemna executare.

Interesant este că pe EVZ, cu puțin timp înainte de a se da sentința în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009, Crin Bologa a acordat un interviu amplu pentru EVZ, iar apoi au apărut și alte articole care păreau a fi din zona DNA. El fiind foarte greu abordabil de obicei.

Elena Udrea a primit în acel dosar 8 ani de închisoare, Ioana Băsescu 5 ani, iar singurul achitat a fost Dan Andronic. Hotărârea a fost atacată cu apel și va trebui să reînceapă judecata în perioada următoare.

Un alt dosar în care este implicat Dan Andronic este HIDROELECTRICA. Aici Elena Udrea este acuzată că a primit 5 milioane de dolari mită de la băiatul deștept din energie, Bogdan Buzăianu, pentru un contract de miliarde de euro. La pachet au venit și publicațiile EVZ-Capital, pe care Udrea i le-ar fi dat lui Dan Andronic pentru ca acesta să o ajute în campania electorală.

Deci există posibilitatea ca ambele publicații să fie confiscate, ținând cont că au constituit mită pentru un contract finanțat de la bugetul de stat. Un contract de miliarde. Așadar de ce ar face noul șef al DNA o înțelegere cu un personaj atât de controversat? Să sperăm că sunt doar zvonuri și că Justiția va funcționa corect, fără a intimida jurnaliștii onești și liberi și fără a promova în continuare metodele securistice care au îngropat România.