Pe ce va plăti premierul Florin Cîțu câte 15 MILIARDE de euro în fiecare an: „Consider că aceasta este soluţia”

25 iun. 2021
Pe ce va plăti premierul Florin Cîțu câte 15 MILIARDE de euro în fiecare an:
Florin Cîțu. Sursa: Facebook

Premierul Florin Cîţu transmite indirect că are de gând să rămână premier mult timp de acum înainte, deși Ludovic Orban le-a transmis primarilor că acesta va fi demis dacă el va recâștiga șefia PNL. Însă declarațiile politice nu-l sperie pe fostul ministru al Finanțelor, care-și continuă planul.

Prezent la o conferință organizată de Camera de Comerţ Româno-Germană (AHK România) şi Comitetul Economiei Germane pentru Europa de Est e.V. (OA), cu sprijinul Asociaţiei Camerelor Germane de Comerţ şi Industrie e.V. (DIHK), Florin Cîțu a declarat că Guvernul va aloca, anual, cel puţin 15 miliarde de euro pentru investiţii, alături de cele 76 de miliarde de euro proveniţi din fonduri europene.

Oportunitate importantă pentru companii

„Lucrurile merg într-o direcţie bună. Ne vom axa pe investiţii, consider că aceasta este soluţia. România are nevoie de investiţii, ceea ce cred că reprezintă o oportunitate pentru companii, inclusiv din Germania. Aceste investiţii trebuie realizate de către companii cu experienţă, care au investit şi în alte state şi care ştiu cum să facă acest lucru în mod rapid, profesionist. Aceasta este oportunitatea: 76 de miliarde de euro care vin în România din fonduri europene şi 15 miliarde de euro, anual, din investiţii guvernamentale”, a transmis Florin Cîțu.

Premierul a ținut să precizeze și că agenţia Standard & Poor a modificat perspectiva României de la „negativ” la „stabil”. El a promis și că Guvernul nu va creşte taxele și asta pentru că, susține el, există și alte soluțiii prin care pot fi crescute veniturile.

Nu vor fi introduse noi taxe și nici nu vor fi crescute cele actuale

„Nu vrem să schimbăm regulile în timpul jocului. Am spus că vom fi predictibili. Discutăm cu asociaţiile reprezentative ale mediului de afaceri de fiecare dată când dorim să facem o schimbare. Dar în ce priveşte introducerea unor noi taxe, ne menţinem hotărârea de a nu introduce altele noi şi puteţi vedea acest lucru şi în PNRR, în partea destinată reformelor. Vom reduce deficitul prin creşterea veniturilor, prin plata voluntară a taxelor şi controlul cheltuielilor”, a mai declarat Florin Cîțu.

Acesta a arătat că în primul trimestru există o creștere importantă a investiţiilor, ceea ce înseamnă c există încrederea în actualul Guvern din partea mediului de afaceri.

„Relaţia dintre economia românească şi germană este una puternică. Din punctul meu de vedere, trebuie să devină şi mai puternică şi acesta este ce va face Guvernul în viitor. Vom face multe lucruri pentru ca România să devină mai atractivă pentru investiţii (…). Strategia noastră pentru acest an şi pentru următorii prevede creşterea graduală a investiţiilor guvernamentale în economie”, a conchis Cîțu.