Haos din nou în Grecia! Mii de turiști își anulează rezervările de vacanță, după decizia de ultimă oră a autorităților elene. Românii se întorc acasă în masă

19 iul. 2021
Haos din nou în Grecia! Mii de turiști își anulează rezervările de vacanță, după decizia de ultimă oră a autorităților elene. Românii se întorc acasă în masă
Foto: engin akyurt on Unsplash

Probleme mari în Grecia. Toți cei care lucrează în industria turismului au ajuns la exasperare, în contextul în care 20% din PIB o reprezintă această industrie. Autoritățile elene au luat noi măsuri ca urmare a creșterii numărului de cazuri de coronavirus, ceea ce a nemulțumit teribil turiștii.

Insula Mykonos este printre cele mai afectate. Aceasta este renumită  pentru cluburile sale exclusiviste. Aici bogații lumii vin și petrec toată noaptea, cheltuind zeci de mii de euro. Elena Udrea și Elena Băsescu s-au numărat și ele printre cele care au optat pentru o vacanță în această destinație.

Ce restricții au intrat în vigoare în Mykonos

Însă guvernul de la Atena a impus noi restricții aici după apariția unui focar de COVID. Localurile nu mai au voie să dea drumul la muzică, așă că nimeni nu a mai avut pe ce să danseze. Nimeni nu s-a mai distrat. Iar la ora 1:00 noaptea, totul se închide, pentru că a intrat în vigoare carantina nocturnă.

Mii de turiști și-au anulat deja rezervările, în timp ce alții au plecat acasă. Grecia a intrat deja pe lista galbenă, iar românii nevaccinați, trebuie să intre în carantină, dacă nu prezintă un test PCR negativ la intrarea în țară.

Hotelierii consideră situația actuală un dezastru

Și cum în România, doar 25% din populație este imunizată, sunt mulți cei afectați. Grecia se așteaptă la o vaccinare a 75% din populație la sfârșitul lunii septembrie, dar noua tulpină a coronavirusului a accelerat mult rata îmbolnăvirilor.

„Au decis să distrugă economia insulei în punctul critic al anului. Am avut imediat foarte multe anulări, oamenii au început să plece de pe insulă. Va fi un dezastru pentru noi și pentru angajații noștri. Ne-au promis că dacă ne vaccinăm, orice măsură pe care o vor lua va fi pentru nevaccinați. Ce fac acum înseamnă că nu își respectă promisiunile”, a spus revoltat Iraklis Zisimopoulos, proprietar de hotel, conform stiripesurse.ro.