Elon Musk a devenit mai sărac! Cine este acum cel mai bogat om din lume

25 feb. 2021
Elon Musk a devenit mai sărac! Cine este acum cel mai bogat om din lume
Elon Musk, fondatorul Tesla

Începutul lunii ianuarie a fost promițător pentru Elon Musk. El a devenit cel mai bogat om din lume după ce acțiunile Tesla au crescut în ciuda așteptărilor analiștilor. Acum însă, fondatorul Tesla a fost declasat.

Elon Musk este oficial al doilea cel mai bogat om din lume, după ce acțiunile companiei Tesla au scăzut la începutul săptămânii cu 8,6%. Astfel, Jeff Bezos a ocupat din nou primul loc în topul miliardarilor lumii.

Cum și-a pierdut Elon Musk locul

Scăderea înregistrată de Tesla a fost decisivă în averea lui Elon Musk. Conform datelor oferite de The Guardian, averea miliardarului a scăzut cu 15,2 miliarde de dolari.

Nu este de mirare cine a revenit în topul clasamentului. Jeff Bezos va continua să își mențină poziția de cel mai bogat om al planetei, cu o avere estimată la 186 de miliarde de dolari.

Analiștii au fost și ei luați prins surprindere de picajul acțiunilor Tesla. Aceasta a fost cea mai mare scădere din luna septembrie, însă există un motiv principal care a declanșat aceast picaj.

Tweet-ul care l-a făcut mai sărac

Elon Musk a fostat în urmă cu câteva zile un twwet în care mărturisea că prețul criptomonedei Bitcoin ”pare prea mare”. Un simplu tweet a generat schimbări complet neașteptate.

Criptomoneda Bitcoin a scăzut cu mai bine de 10%, adică la 51.993 de dolari pe unitate. De aici, Tesla a început și ea la rândul său să piardă. Un lucru important de știu este faptul că compania creată de Elon Musk a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, deci a fost direct afectată de creșterea bruscă a valorii criptomonedei.

Cine este Elon Musk

Elon Musk s-a dezvoltat în tăcere. Al doilea cel mai bogat om din lume s-a născut în Pretoria, Africa de Sud și a avut valențe antreprenoriale de foarte multă vreme. Acesta a intrat în lumea afacerilor atunci când a fondat Zip2 în 1995, alături de fratele său.

Pe scurt, afacerea presupunea un ghid online al orașelor, care, pentru acea perioadă, era de domeniul SF-ului. Musk a obținut aproape 30 de milioane de dolari din această companie atunci când a vândut-o în anul 1999, iar odată cu vânarea acesteia, orizonturile sale sau mărit.

Următoarele inevstiții au fost făcute în compania sa, X.com, care s-a transformat apoi în PayPal, până la Tesla sau SpaceX, business-uri care l-au făcut treptat cel mai bogat om din lume. În prezent, Elon Musk deține SpaceX, PayPal, Solar City și Tesla.

În ceea ce privește viața sa personală, miliardarul a avut o relație cu Justine Wilson, Talulah Riley sau Amber Heard. De asemenea, chiar în mai a anului trecut, Elon Musk a devenit tată din nou, atunci când logodnica sa, Grimes, a adus pe lume cel de-al șaptea copil al miliardarului.

Elon Musk mai are alți șase copii din mariajul cu autoarea Justine Musk. Primul lor fiu, Nevada Alexander, s-a născut în anul 2002 și a murit la scurt timp. Fostul cuplu mai are în prezent alți cinci fii, gemenii Xavier și Griffin (16 ani) și tripleții Kai, Saxon și Damian (14 ani).