Bitcoin va fi interzis.Țara carea vrea să scape de toate criptomonedele. Care este motivul?

Bitcoin va fi interzis.Țara carea vrea să scape de toate criptomonedele. Care este motivul?
Bitcoin

Bitcoin s-a extins. Dacă în urmă cu câțiva ani, foarte puțină lume știa câte ceva despre această monedă digitală, odată cu digitalizarea accentuată, criptomoneda a început să fie folosită din ce în ce mai des. 

Totuși, creșterile spectaculoase înregistrate de Bitcoin nu au fost pe placul tuturor țărilor, drept urmare, India ar putea fi exemplul pe care marile puteri ale lumii l-ar lua în calcul. Țara vrea să interzică total orice fel de criptomonedă.

Bitcoin, interzis în India

Cu alte cuvinte, India a depus un proiect de lege care prevede interzicerea tuturor monedelor virtuale. Motivul este unul uluitor. Marea putere ar vrea să dețină propri amonedă digitală, care să fie emiseă chiar de banca centrală, ba chiar să poată fi utilizată de oricine.

Astfel, potrivit proiectului de lege, criptomonedele de tip Bitcoin ar urma să fie interzise și totodată și ar urma să apară un cadru legal pentru emiterea unei monede digitale oficiale de către banca centrală.

Autoritățile se arată încrezătoare în noul proiect. Agenda legislativă din Camera inferioară a Parlamentului prevede că noua lege ”va crea un cadru legal care va facilita înfiinţarea unei monede digitale oficiale care să fie emisă de Banca pentru Rezerve a Indiei”.

Vor exista și excepții

De asemenea, documentul mai prevede ca ”interzicerea tuturor criptomonedelor private în India, dar se permite, cu anumite excepţii, promovarea tehnologiei care stă la baza criptomonedelor şi utilziarea acesteia”.

Decizia luată de India nu este una nouă. În 2019, o comisie guvernamentală indiană a recomandat interzicerea tuturor criptomonedelor private, sub pedeapsa cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi mari pentru cei care fac tranzacţii în monede de acest fel.

La acea vreme, comisia cerea Guvernului să ia în calcul lansare unei monede digitale oficiale în India, pentru a se evita aceste situații. În ceea ce privește moneda oficială, aceasta ar fi urmat să funcționeze precum bancnontele, prin intermediul Băncii pentru Rezerve a Indiei.

Recomandările au fost sfidate

Totuși, nimeni nu s-a arătat prea interesat de propunerea comisiei guvernamentale, astfel că, în primăvara anului trecut, Curtea Supremă din India a permis băncilor să gestioneze tranzacţii cu criptomonede de la burse şi traderi, inversând o interdicţie dată de banca centrală care a fost o lovitură majoră dată acestei industrii înfloritoare.

Un lucru important de știut este faptul că această idee de criptomonedă națională nu este doar a Indiei. De-a lungul anilor, Guvernele din întreaga lume au analizat tot felul de modalități de reglementare a criptomonedelor, însă nicio economie mare nu a luat măsura drastică de a interzice deţinerea acestora.

Nu este exclus însă, ca în următorii ani, situația să se schimbe.