Decizia care a suprins întreaga planetă. Miliardarul Jeff Bezos se retrage de la Amazon. Care ar fi motivul real și cine îi ia locul

03 feb. 2021
Decizia care a suprins întreaga planetă. Miliardarul Jeff Bezos se retrage de la Amazon. Care ar fi motivul real și cine îi ia locul
Jeff Bezos a fost cel mai bogat om din lume. Foto: BBC

O decizie la care nimeni nu se aștepta a uluit lumea miliardarilor. Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel care a fost chiar și cel mai bogat om de pe planetă, a anunțat printr-un comunicat de presă emis de compania sa că nu va mai fi el CEO, în trimestrul al III-lea al anului. Locul său va fi luat de Andy Jassy, conform CNN.

Noul șef de la Amazon lucrează în companie din 1997 și în momentul de față se află la conducerea Amazon Web Services. După ce nu va mai fi CEO, Bezos va deveni președinte executiv al companiei sale, dar nu va mai avea atribuțiile de până acum.

„Să fii CEO-ul Amazon este o responsabilitate mare și care ocupă foarte mult timp. Când ai o astfel de responsabilitate e greu să te concentrezi pe altceva. Ca președinte executiv voi rămâne implicat în inițiativele Amazon și voi avea și timpul și energia pentru a mă concentra și pe alte proiecte și pasiuni”, a spus Bezos într-o scrisoare către angajații Amazon.

Dragoș Stanca nu crede în retragerea lui Bezos

Dragoș Stanca, președintele BRAT și al agenției de publicitate Think Digital a explicat printr-o postare pe facebook, de ce consideră el că cel care astăzi se află pe locul 2 în topul bogaților lumii, a luat această decizie.

„Anunțul vine la doar câteva zile după de Amazon a anunțat că, pe fondul pandemiei, vânzările companiei au depășit pentru prima dată în istorie 100 de miliarde de dolari (7 fiind profit). În traducere: 76 milioane dolari profit pe zi și vânzări medii de 1 miliard $ la fiecare 24 de ore.

Nu se retrage deloc, deși la 57 de ani și având averi pentru 200 de vieți ar putea face asta: se va focusa pe “pasiunile” sale – a nominalizat ca business pe lângă charity doar Blue Origin (space exploration 🚀) și atenție The Washington Post (jurnalism 💌).

Noul CEO este, natural, Andy Jassy – Amazon Web Services – omul care a dus acest business de la zero la 40 miliarde USD, peste Google si Microsoft (principalii competitori). Jassy a stat o viata în umbra lui Bezos: a fost primul lui tech advisor. “Băiatu’ de la IT”, gen.
#BONUS: Amicul Zuck rămâne singurul fondator al unei companii big tech americane (Amazon, Apple, Facebook, Google, Microsoft) care încă e și CEO”, a scris Dragoș Stanca pe facebook.