Delir total! Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, val de calomnii și acuzații grave la adresa președintelui Klaus Iohannis. Reacția PNL

08 mart. 2021
Delir total! Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, val de calomnii și acuzații grave la adresa președintelui Klaus Iohannis. Reacția PNL
Klaus Iohannis, președintele României

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu pare că nu mai cunoaște niciun fel de limite. După ce conducerea USR a dorit ca acesta să nu se mai regăsească pe listele pentru alegerile parlamentare, din cauza faptului că se făcuse de râs la cele locale de la Cluj, într-un final politicianul și-a găsit un loc eligbil la Buzău.

Odată ajuns pentru a doua oară deputat, Emanuel Ungureanu, care se visa ministru al Sănătății nu contenește să uluiască atât electoratul care l-a votat, cât și pe cel care nu l-a votat prin pozițiile sale halucinante. În încercarea disperată de a-și face imagine, după ce a încercat să calomnieze toți medicii de renume ai țării, deputatul USR, fost brancardier l-a luat la țintă și pe președintele Klaus Iohannis.

Declarația halucinantă a lui Emanuel Ungureanu

„Rușinos! schamlos (în limba germană)outrageous(în limba engleză) szégyentelen(în limba maghiară)
Președintele Iohanis care a numit-o pe Elena Giorgiana Hosu în fruntea DIICOT este responsabil direct din punct de vedere moral și politic de „trântirea” dosarului 10 august.

Pervers, în stil pesedist, domnul Iohannis îl roagă pe actualul ministru al Justiției să lămurească povestea clasării dosarului 10 august.
Domnul Iohannis mai bine mergea la ski zilele acestea…
Îl invit pe domnul Iohannis, pe care l-am votat, să citească această mărturie a unui cetățean mutilat în 10 august 2018″, a scris Emanuel Ungureanu pe facebook.

Cartonaș roșu de la Cotroceni prin vocea deputatlui PNL, Alexandru Muraru

Reacția a venit prompt din partea PNL sau mai bine zis chiar de la Cotroceni care i-a arătat un cartonaș roșu lui Ungureanu. Alexandru Muraru, deputat liberal, dar și fratele lui Andrei Muraru, mână dreaptă a președintelui și cel care va fi noul ambasador al României în SUA, i-a transmis un mesaj dur deputatului USR, dar le-a atras atenția și liderilor USR-PLUS, Dacian Cioloș și Dan Barna.

Emanuel Ungureanu a încercat să distrugă mai mulți medici de top din România pentru a-și crește notorietatea

„Le solicit domnilor Barna și Cioloș să se disocieze de afirmațiile cu tentă xenofobă si calomnioasă ale deputatului USR Emanuel Ungureanu la adresa Președintelui Iohannis.! Am sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării!

Declarația xenofobă a domnului deputat Emanuel Ungureanu denotă o crasă lipsă de cultură politică și educație. Acea trimitere în limba germană (”Rușinos!Schamlos”) la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, într-un atac pretins politic, este de natură să intimideze și să stigmatizeze social pe criterii etnice.

Într-o țară în care discursul etnicist și discriminatoriu, bazat pe ideologii șovine și xenofobe, a lăsat traume atât de adânci în societatea românească, o astfel de declarație trebuie repudiată cu fermitate.

Barna și Cioloș să se disocieze de Ungureanu

De aceea, le solicit domnilor Dan Barna și Dacian Cioloș, co-președinți ai alianței USR-PLUS, să se disocieze de acest discurs și de afirmațiile deputatului Ungureanu, care alimentează tendințele xenofobe și de ura inter-etnică.

Totodată, am sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru că acest comportament public intră sub incidența art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, în sensul că ”vizează atingerea demnității ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptat împotriva unei persoane, unui grup de persoane sau unei comunități și legat de apartenența acestora la o anumită rasă, naționalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală a acestuia”, este mesajul lui Alexandru Muraru.