Cine este cu adevărat Stelian Ion, noul ministru al Justiției! Detaliile care au fost ascunse de români. Hai să spunem adevărul!

23 dec. 2020
Cine este cu adevărat Stelian Ion, noul ministru al Justiției! Detaliile care au fost ascunse de români. Hai să spunem adevărul!
Stelian Ion, noul ministru al Justiției

Stelian Ion, reprezentantul USR-PLUS, este noul ministru al Justiției în proaspătul Guvern Cîțu. Tânărul avocat, în vârstă de 43 de ani, a candidat și pentru Primăria Constanța, dar a pierdut în fața amiralului, Vergil Chițac la o diferență mică de voturi. El a primit 23.523 voturi, în timp ce rivalul său liberal 27.569.

Un scor incredibil în sens pozitiv, ținând cont de campania media care a fost orchestrată împotriva lui. Rar mi-a fost dat să văd atâta mobilizare de forțe împotriva unui singur om. Încă de la bun început, apariția lui Stelian Ion în peisajul politic a tulburat multe ape și s-a încercat constant demonizarea lui. Asta mi-a atras imediat atenția și am căutat să aflu cine este USR-istul în care se trage cu tunul din toate părțile, inclusiv din propriul partid.

Poveștile gri cu Stelian Ion au curs prin Dan Andronic și Sabin Orcan

Când toate forțele se aliază împotriva unui singur om și până și dușmanii își dau mâna ca să-l învingă, ei bine asta garantează calitatea superioară a acelui om. Înseamnă că este puternic și liber. Deci incontrolabil și periculos pentru cei care au motive să se teamă.

Și pentru că poveștile gri despre Stelian Ion au curs în special dinspre Evenimentul Zilei, Capital (când eu deja nu mai eram redactor șed la Capital) și Newsweek nu mi-a fost foarte greu să înțeleg de ce tânărul avocat trebuie îngropat în noroi. Întâmplarea face ca eu să-i cunosc destul de bine și pe Dan Andronic, patronul EVZ-Capital și pe Sabin Orcan, patronul Newsweek, foști prieteni, actuali dușmani. Am colaborat cu amândoi îndeaproape, însă niciodată nu m-am abătut de la credințele mele. Îmi place să cred că asta mă face cu adevărat diferită de mulți cei care scriu astăzi din convingerile unor moguli și nu ale lor.

Când aveam 20 de ani, m-am angajat la Pro Tv și acolo am lucrat cu Costi Mocanu, acum om de bază la Aleph News. De la el am învățat să gândesc liber, să iubesc presa și scrisul în general și să nu mă abat de la adevăr doar pentru un MasterCard sau un strop de glorie mânjită cu suferința altora. Așa că mi-am păstrat imaculate principiile și asta mi-a adus împlinirea pe termen lung.

Revenind acum la noul ministru al Justiției, Stelian Ion. S-a remarcat foarte mult în timpul scandalului Ordonanța 13, dar și prin inițiativele sale, care au creat panică printre mulți cei care au nevoie de liniște pentru a-și face jocurile puterii. Din prima clipă s-a încercat branduirea lui de către alții și asta pentru că el însuși devenise un brand mult prea puternic pe zona Justiției. Ori această zonă este deosebit de sensibilă și de obicei oamenii independenți și fără scheleți zdraveni prin dulap reprezintă un pericol imens pentru păpușarii din spatele cortinei.

Deci ce s-a aruncat în spațiul public despre Stelian Ion? Două elemente de PR, pe care s-a insistat masiv pentru ca acestea să devină stereotip. În realitate sunt două povești lipsite de conținut. Doar praf de marketing.

Stelian Ion, noua speranță pentru Justiție

Cele două elemente cheie despre Stelian Ion! Să le scuturăm un pic de PR

Elementul 1. Stelian Ion este avocatul lui Mazăre, iar Mazăre este răul suprem, penalul, condamantaul, cel care a furat de la săraci să dea la bogați, cel care nu are limite sau scrupule.

În realitate, Stelian Ion, pe când era la început de carieră, prin 2006, adică acum 14 ani, a ajutat o altă avocată într-un proces în care Sulfina Barbu deschisese o acțiune împotriva fostului primar al Constanței, după ce acesta o numise „proastă”, în cadrul unei conferințe de presă. Procesul a fost câștigat în final de fostul primar Mazăre.

O să vă adresez o întrebare tuturor? Dacă dintr-un motiv sau altul, patronul vostru a fost condamnat penal, asta vă face și pe voi penali doar pentru că ați lucrat sau încă mai lucrați acolo? Nu.

Elementul 2. Stelian Ion a obținut FRAUDULOS o garsonieră ANL, acum 15 ani. Vă vine să credeți? Poporul trebuie neapărat să se oripileze. Mesajul e clar! Este grav! A furat! În fapt, dacă eliminăm tonul grav și scuturăm informația de PR, dezvăluirea este ușor jenantă.

Adică atunci când avea 27- 28 de ani, prin 2004 mai exact, tânărul avocat a beneficiat de o amărâtă de garsonieră ANL. Adică nu vreun penthouse luxos, nu vreun apartament pe malul mării, ci o amărâtă de garsonieră. Nici șpaga nu mai e ce-a fost. Grav de tot? Asta m-a amuzat copios. Poporul ar trebui să fie oripilat! Vă dați seama? În timp ce mogulii neamului românesc stau în vile de sute de mii de euro și conduc mașini care costă de 10 ori cât garsoniera lui Stelian Ion, ne dezvăluie că Stelian Ion a primit fraudulos o amărâtă de garsonieră în 1900 toamna.

Momenet jenant pentru cititori

S-a repetat atât de mult informația, încât poporul care a înghițit pe nemestecate totul, l-a asociat pe Stelian Ion cu ANL, însă în realitate dacă ne oprim un pic și gândim singuri, ne dăm seama că de fapt Stelian Ion n-a făcut nimic rău. Adică dacă asta a fost tot ce era grav despre noul ministru al Justiției, nu putem decât să aplaudăm și să ne bucurăm.

Poate că de acum se va și face Justiție. Căci mulți ne-am săturat să vedem doar spectacole cu cătușe pe la televizor și criminali lăsați liberi pe străzi să ucidă din nou. Justiția nu e un reality show, este prima premisă ca o țară să funcționeze normal și să se dezvolte.

Mie îmi place Stelian Ion. Pentru că toți cei care au de ce să se teamă s-au aliat împotriva lui. Și asta înseamnă că noul ministru are valoare. În plus eu știu să citesc articolele de presă și să le scutur de PR.  Și când le-am scuturat a rămas nimic. Fără praful de marketing, nu există niciun motiv care să ne facă să ne îndoim de tânărul ministru.