Numire jenantă în Guvern! Cine este polițista care s-a pensionat la 42 de ani cu o pensie de 13.000 lei și ce funcție importantă primește tânăra acum

Numire jenantă în Guvern! Cine este polițista care s-a pensionat la 42 de ani cu o pensie de 13.000 lei și ce funcție importantă primește tânăra acum
Irina Alexe

Sistemul de pensii în România continuă să fie o insultă la adresa cetățenilor plătitori de taxe și impozite. Noul guvern Cîțu, din care fac parte reprezentanți ai PNL, USR-PLUS și UDMR ar fi trebuit să vină cu o schimbare a vechilor metehne, însă nimic nu s-a modificat în bine. Același discurs populist, dublat de fapte care contrazic promisiunile.

Irina Alexe este propunerea USR-PLUS pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Aceasta este o fostă polițistă, care s-a pensionat la doar 42 de ani, cu o pensie de lux, de 13.000 de lei. Imediat după ce și-a părăsit postul, ea a fost angajată în Guvernul Cioloș, pentru a mai primi și salariu, pe lângă remunerația primită fără să fi cotizat la stat. Se întâmpla în 2016, iar acum povestea se repetă și în 2021.

Irina Alexe a avansat în carieră cu o viteză năucitoare

Deși nu s-a remarcat prin vreo faptă de vitejie, când avea doar 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din istoria Poliției Române, echivalentul funcției de general cu o stea. Au fost multe discuții atunci, dar au fost păstrate în spatele ușilor închise. La acel moment, ea era o apropiată a liderului PDL, Vasile Blaga și se pare că acesta ar fi ajutat-o să crească în grad într-un an cât alții în șapte.

Din 2019, Irina Alexe s-a înscris în PLUS și a ajuns chiar în forul de conducere al partidului. Acum formațiunea pe care o reprezintă o dorește din nou într-o funcție cheie în Guvern, mai exact în cea de secretar de stat în cadrul MAI, unde va primi un salariu de 16.640 lei BRUT, la care se mai adaugă și alte sporuri și avantaje.

O altă numire controversată de USR-PLUS prin Claudiu Năsui

Cei de la USR-PLUS nu sunt la prima numire controversată. Claudiu Năsui, ministrul Economiei a dorit să o angajeze pe Florina Prisăcaru, în cadrul instituției pe care o conduce. Aceasta este recunoscută ca fiind  o funcționară apropiată de PSD și pe care CNSAS a acuzat-o de colaborare cu Securitatea ca poliție politică, având și o decizie în instanță în acest sens.

Presa a criticat aspru decizia și după foarte multă presiune, Claudiu Năsui s-a văzut nevoie să renunțe la această numire, care i-a zdruncinat puternic imaginea bună pe care o avea.

”Am renunțat la numirea ei în calitate de secretar general tocmai din cauza dosarului CNSAS, dar m-am gândit că un transfer de la un minister la altul nu va fi problematic. Mutarea ei ar fi fost de pe postul pe care îl ocupă acum, pe fix același post la economie”, s-a justificat noul ministru pe Facebook.