Daniel Dines a scris istorie pentru România cu UiPath. Ce i-au transmis cei de la Google

22 apr. 2021
Daniel Dines a scris istorie pentru România cu UiPath. Ce i-au transmis cei de la Google
Daniel Dines, fondator Uipath

Ziua de ieri a fost una istorică pentru Daniel Dines și compania sa Uipath, care a fost listată la cea mai mare bursă din lume, cea din New York. Aceasta a fost evaluată la 29 miliarde de dolari și intenționează să se extindă. 

UiPath a pornit într-un apartament și mulți ani a stagnat. Puțini au fost cei care au crezut în succesul primului „unicorn” românesc. Acum gigantul a reușit să vândă acțiuni peste intervalul de preţ impus ca urmare a Ofertei sale Publice Iniţiale (IPO) derulată la Bursa de la New York.

UiPath a strâns 1,34 miliarde de dolari ca urmare a listării la Bursa din New York

Potrivit Reuters, Uipath a strâns 1,34 de miliarde de dolari, ceea ce a fost impresionant pentru întreaga lume tech. De altfel și Dani Oros, head of Marketing la Google a avut un mesaj legat de reușita românească.

„Listarea UiPath la bursa din SUA e cel mai important eveniment de business si tehnologie din istoria Romaniei pentru ca arata ce inseamna noua economie digitala si cum se creeaza valoare la o scara globala prin tehnologie. Toti elevii si tinerii din Romania ar trebui sa aloce timp sa inteleaga ce reprezinta cu adevarat acest moment.

Oamenii pot deveni miliardari prin tehnologie

Internetul a democratizat accesul la o piata internationala, astfel ca pentru prima oara in istoria omenirii poti sa monetizezi orice talent ai avea prin tehnologie si platformele media. Daca ai internet inseamna ca ai acces gratuit la resurse pentru a dezvolta o aplicatie, un site, a construi un robot (fizic sau virtual), sau a porni un business media (blog, vlog, etc.).

Mai multi oameni ca niciodata se pot imbogati intr-un mod etic prin tehnologie. Daniel Dines e oficial mai bogat decat toti “baronii locali”, “baietii destepti”, si “regii asfaltului”. Iar spre deosebire de ei, el chiar merita fiecare dolar.

Felicitari, UiPath! Felicitari si Accel si CapitalG, doi dintre investitorii mei prefarati 🙂, pentru miliardele generate”, a scris Dani Oros pe facebook.