Cine este cel mai bogat român din lume, potrivit Forbes! Ion Țiriac a coborât pe locul 3

Cine este cel mai bogat român din lume, potrivit Forbes! Ion Țiriac a coborât pe locul 3
Ion Țiriac a fost mulți ani cel mai bogat român din lume

Paradoxal, dar pandemia nu a zdruncinat și conturile bogaților lumii, care au reușit să-și sprească averile, unii chiar considerabil. Un studiu realizat de compania de consultanță PwC împreună cu marea bancă elvețiană UBS arată că astăzi 2.189 de bărbați și femei au averi care depășesc un miliard de dolari.

Cifrele analizate la sfârșitul lunii iulie bifează un nou record. Averile cumulate ale super-bogaților lumii ajunseseră la acel moment la 10,2 trilioane de dolari, față de 8,9 trilioane de dolari, cât era vârful anterior, atins la finalul anului 2017.

Studiul menționat arată că această creștere considerabilă a bogăției miliardarilor a venit ca urmare a recuperării piețelor bursiere și a investițiilor în zone cheie, cum sunt tehnologia și îngrijirea sănătății.

Nici în România averile bogaților nu au scăzut, ba unele chiar au crescut cu sume importante. Ion Țiriac, cel care a condus ani de-a rândul toate topurile bogaților, realizate de revistele de business a coborât pe locul 3.

Deși acest a declarat că și-a donat toată averea fundației sale și că practic el nu mai are niciun ban, totuși analiștii în integrează de fiecare dată în topurile super-bogaților din România.

Top cei mai bogați români în 2020

Potrivit prestigioasei reviste Forbes, cel mai bogat român este anul acesta Daniel Dines, fondatorul unicornului UiPath. Jurnaliștii care au analizat datele, în colaborare cu cei de la Deloitte România, i-au calculat averea renumitului IT-st la 7,7 miliarde lei. Anul acesta nu i-a fost deloc ușor lui Daniel Dineș, care chiar dacă a prosperat financiar, pe plan personal nu o duce chiar bine, soția lui intendându-i, din nou divorț.

Daniel Dines a apărut și pe coperta revistei Forbes din SUA

Locul 2 aparține în 2020, fraților Dedeman, care au ajuns la afaceri de 7,5 miliarde lei. Dragoș și Adrian Pavăl au realizat numeroase investiții și se pare că se pregătesc să investească și în fotbal. Se zvonește chiar că ar dori să finanțeze echipa Steaua, care acum aparține Armatei și care are nevoie de bani privați pentru a putea performa.

Locul 3 este ocupat de eternul Ion Țiriac, care la peste 80 de ani are afaceri de 6 miliarde de lei și o viață sentimentală încă tumultoasă. Mass media spune că ar avea o relație cu frumoasa Irina Deleanu, președinta Federației de Gimnastică Ritmică. Aceasta este mai tânără decât fost tenismen cu aproape 40 de ani.

Locul 4 îi revine anul acesta Anastasiei Soare, care din regina sprâncenelor a ajuns și regina cosmeticelor. Afacerile ei sunt estimate de cei de la Forbes România la 2,3 miliarde lei, dar americanii spun că portofoliul româncei ar fi chiar mai valoros decât atât.

Miliardarul fără chip. Zoltan Teszari, patronul DIGI, fosta Rcs&Rds este clasat pe locul 5. Acesta a creat un imperiu în industra telekom și pare să cucerească întreaga piață, în lipsa unei concurențe care să-i pună cu adevărat probleme. Povestea lui AICI.