Dacia Duster are un concurent serios! Cât costă noul SUV lansat de Toyota și ce dotări are

16 sept. 2021
Dacia Duster are un concurent serios! Cât costă noul SUV lansat de Toyota și ce dotări are
Sursa foto: Pixabay

Japonezii de la Toyota au lansat noul lor SUV, Corolla Cross, care se vrea un concurent pentru modele precum Peugeot 3008, Nissan Qashqai sau Dacia Duster. Este primul SUV din gama Corolla a producătorului și, pe lângă motorizările clasice pe benzină, vine și cu opțiuni hibride.

Deocamdată, Toyota a lansat SUV-ul pe piața din Asia, mai exact în Japonia și nu se știu detalii despre introducerea acestuia și pe alte piețe, precum Europa. Totuși, Matt Harrison, șeful companiei din Europa, a indicat că un model asemănător cu Corolla Cross este pregătit și pentru această piață.

„Ai nevoie de câteva modele de bază. Prin C-HR, oferim cu succes o cotă de piață de 8% cu un produs care reprezintă o alegere emoțională, ales pentru stil, design și manevrabilitate. Dar există o bucată cu totul imensă din segmentul C-SUV care nu ne atrage cu adevărat. Jucăm la capătul superior al segmentului C-SUV și aproape că atingem segmentul premium”, a spus Harrison.

Noul model Corolla Cross al producătorului japonez. Sursa foto: Toyota

Ce oferă noul SUV și la ce preț este comercializat

Corolla Cross are o caroserie complet nouă, deși este construit pe platforma TNGA. Are dimensiuni compacte cu o lungime de 4,49 metri, o lățime de 1,82 metri și o înălțime de 1,62 metri, iar ampatamentul este de 2,64 metri. În ceea ce privește capacitatea portbagajului, aceasta este una medie, de 487 de litri, specific categoriei din care face parte.

După cum spuneam, gama Corolla Cross vine cu motorizări hibrid, dar și pe benzină. Toate au o capacitate de 1,8 litri, iar versiunea hibrid are și opțiunea de 4×4 cu ajutorul motorului electric.

Modelul este dotat cu cele mai noi sisteme de asistență de siguranță, dar și multe echipamente de comunicare și confort, precum portbagajul electric și iluminarea cu leduri la interior.

Toyota a anunțat și prețurile pentru Corolla Cross. Acestea pleacă de la puțin peste 15.000 de euro și ajunge până la aproximativ 24.000 de euro în Japonia.